Helt siden Tonje Fjeldberg Elshaug var døden nær som barn, har hun skrevet en liste med drømmer som hun har gjort til virkelighet. Nå lanserer hun egen blogg hvor hun vil inspirere andre til å gjøre det samme.

Mye har skjedd i livet til Tonje Fjeldberg Elshaug siden hun som tolvåring nesten druknet — i kumøkk — da hun besøkte gården til besteforeldrene sine sammen med en barndomskamerat.

-Det var en hendelse som gjorde meg veldig sterk, og som kanskje var grunnen til at jeg begynte å drømme så mye om alt jeg ville gjøre. Jeg føler i hvert fall at jeg fikk et helt annet perspektiv på livet.

1.MED CRISTINA

Hun ler, med et glimt i øyet.

-Og det er kanskje dette som fikk meg til å bli så opptatt av helse og skjønnhet!

Hun og barndomskameraten Ketil hadde syklet til gården til Fjeldberg Elshaug sin farmor og farfar. Kameraten spurte hva de skulle finne på.

-Jeg sa vi kunne gjøre masse, men at det ikke var lov å gå bak fjøset. Han spurte hvorfor ikke, og jeg svarte at jeg ikke visste det. Vi gikk bak fjøset for å sjekke. Vi så kun en eng med tørket kumøkk.

De to barna ble nysgjerrige og gikk bort.

-Ketil gikk på «skorpen» først. Han tok noen skritt til og oppdaget at underlaget var mykt. Plutselig begynte han å synke. Det tok ikke lang tid før nesten hele overkroppen hans var dekket med møkk. Vi ropte om hjelp, men ingen hørte oss. Jeg så ingen annen utvei enn å gå etter ham, men jeg ble dratt under, som i en myr. Desto mere vi kavde med hendene, desto lengre ned sank vi. Kreftene begynte å ta slutt. Jeg trodde min siste time var kommet. Da kom farfar og skulle hente melk til kaffen sin i fjøset. Han hørte heldigvis ropene våre og fikk reddet oss i siste øyeblikk.

2. LILA MED HEST

Etter dette fant hun ut det var mye morsommere å leke i sin mors frisørsalong på Hitra, hvor hun eksperimenterte med makeup og hårstyling. Da hun ble gammel nok til å dra på fest, var det alltid hun som sminket og ordnet håret på venninnene sine. Hun lånte dem også klær, som hun omhyggelig valgte ut etter venninnenes farger og former. Men selv om hun var opptatt av styling så står det i hennes første dagbok at hun ville bli veterinær eller hestepike.

-Jeg var helt gal etter hester, og drømte alltid om å ha egen hest. Alle veggene på barnerommet var dekket med hesteplakater. Jeg maste mye på min farfar om at han skulle kjøpe hest, men han sa jeg kunne lære å ri på kua hans. Jeg glemmer aldri da han sto ved gjerdet og lo så han gråt da jeg hoppet på ryggen på kua og kjørte ‘rodeoshow’ nedover enga.

Dreams Road Sign

Hun legger til:

-Men jeg husker også at jeg drømte om å bli musiker og starte mitt eget band. Den drømmen ble oppfylt etterhvert. Da jeg var 13 år fikk jeg helgejobb på Hitramat, og fikk råd til å kjøpe meg min første, hvite gitar. Som 16- åring startet jeg jentebandet Golden Hearts. Vi skrev egne låter som vi fremførte med stor stolthet. Jeg var vokalist og gitarist i bandet.

Hennes foreldre var glade i å reise, og gjennom disse opplevelsene bestemte hun seg til syvende og sist å utdanne seg innen reiseliv. Etter utdannelsen fikk hun jobb på et reisebyrå. Hun og kjæresten kjøpte en leilighet på Byåsen, og sammen fikk de datteren Christina. Forholdet tok etter hvert slutt.

MED BLOMSTER BURSDAG

-Jeg drømte jo som de fleste jenter om å gifte meg og arrangere storbryllup. Faren til Christina var min første kjæreste, så jeg var litt skuffet over at ting ikke gikk den rette veien. Men vi var veldig unge da vi møttes, og til slutt gikk vi i forskjellige retninger.

Et par år etterpå så det ut som om drømmen om storbryllup skulle bli oppfylt, da hun møtte sin eksmann, som er faren til datteren Malin. Men ting ble ikke som forventet.

-Jeg glemmer aldri den dagen vi giftet oss, ler den godlynte kvinnen. Det ble ikke akkurat noe drømmebryllup.

Hun rister på hodet, og ler på nytt.

FRUSTRATED BRIDE-Jeg fikk en stor flekk på kjolen min dagen før bryllupet. Alle renseriene var stengt. Den eneste løsningen vi fant, var å ringe til fiskemottaket på Hemnskjela, hvor de hadde store maskiner der de vasket arbeidstøy. Mens vi stod og hørte på at perlene på kjolen slo mot glasset på vaskemaskindøren, ringte min den gang svigerfar og fortalte at han hadde rotet bort gifteringene, og han fant dem ikke før et halvt år senere! Neste dag tok fotografen mange bilder. Han var veldig fornøyd. Helt til han fant ut han hadde glemt å sette inn film i kameraet. Da bryllupet var over, og vi kom frem til herregården hvor vi skulle tilbringe bryllupsnatten, fant vi ikke nøkkelen. Vi måtte ta inn på en rorbu på Fjellværøya!

MED EMIL TRE

Ekteskapet endte i skilsmisse. Det var en tung tid. Men forretningskvinnen greide å komme seg på beina igjen. I 1994, møtte hun Emil, sitt livs store kjærlighet.

– Vi tilbrakte stadig mer tid sammen og ble veldig glad i hverandre. Vi giftet oss i 2006, og vi har fått to barn sammen, Emilie og Marcelia. Emil og jeg er totalt ulike, noe som er en styrke. Jeg er den drømmende med masse ideer, og han er den som trekker meg ned til landjorda når det trengs. Han er bautaen min som har stått stødig ved min side når det har stormet som verst i livet mitt. Vi har opplevd utrolig mye sammen i reisen som kalles livet.

Etter femten år i reiselivsbransjen og mye reising, bestemte Fjeldberg Elshaug seg for å følge sin store drøm og ta steget inn i skjønnhetsverdenen. Etter å ha kurset seg på kveldstid, leide hun et lokale midt i Trondheim sentrum hvor hun i 2004 startet firmaet Bli Ny Konsulentene. Men hun turte ikke helt å slippe taket på reisebyrået, så hun hadde kun åpent på kveldstid og i helgene. Hun husker godt sin første kunde, det var en mann som kom og ønsket å bli ny. Overraskelsen var stor da hun fant ut han bare ville forvandle seg i noen timer — til en kvinne.

VEGGEN HOS GLIMT

-Han var veldig koselig, og satte så stor pris på det jeg gjorde for ham. Jeg lærte ham å gå på høyhælte sko, om stil og farger på klær og hvordan han skulle sminke seg. Jeg gav ham en sort selskapskjole som hadde blitt for liten til meg. Jeg husker godt hvor glad han var der han stod og danset for seg selv foran speilet i flere timer, mens jeg satt og leste Se & Hør og lurkikket på han i ny og ne.

I 2012 åpnet hun Glimt Bli Ny studio og satset 100 prosent.

-Jeg satset stort, og i begynnelsen var det alt annet enn lett. Jeg jobbet beinhardt fra morgen til kveld. Jeg sov dårlig fordi vi hadde investert mye penger i studioet, og tanken på at både jeg og Emil hadde sagt opp våre faste jobber gjorde ikke ting noe bedre. Men hver gang vi var slitne og hadde lyst til å gi opp, så vi på drømmelisten vår. For min del hadde jeg gjort nok en drøm til virkelighet. Jeg så meg aldri tilbake. Det var akkurat her jeg ønsket å være.

Men drømmene til den ambisiøse unge damen sluttet ikke der. Hun fortsatte å skrive ned sine ønsker på drømmelisten. Hun oppfordret barna sine til å gjøre det samme.

SPAIN

-Det som hele familien hadde på sin drømmeliste i 2012, var å flytte til Spania. Vårt beste vennepar hadde klart det, og de var vår inspirasjon. I Juni 2014 hadde vi klart målsetningen og hele familien pakket kofferten og dro. På den tiden skrev jeg og Emil også på en lapp hvem vi ønsker å være hvis suksessen fortsetter. Dette tror jeg mange glemmer når de får mye penger mellom hendene. Jeg skrev på min lapp at jeg ønsker å hjelpe andre mennesker til å oppnå sine drømmer og være en deler. I tre år har både jeg og Emil, blant annet, vært ambassadører for ett hjelpeprogram i Afrika. Jeg må innrømme at på de første drømmelistene mine var det mye materialistiske ting jeg ville oppnå. Nå er det mere menneskelige verdier og muligheten til å hjelpe som står først.

I dag pendler hun mellom Spania og Norge.

MED MARTE

-Søsteren min Marte driver nå Glimt Bli Ny Studio i Trondheim. Hun seiler skuta fremover med en utrolig stø hånd, og hun er veldig dyktig på alle måter. Jeg er veldig heldig som har henne med på laget. Men det er mye som skal gjøres, og jeg er der hver måned. I Spania driver jeg Glimt Lashes and Brows. Når jeg har tid, hjelper jeg mannen min med de to andre firmaene vi har sammen, Glimt Global og Glimt Event.

Forretningskvinnen forteller at hun elsker det hun gjør, og at hun har lært utrolig mye de siste årene.

-Jeg var faktisk en av de første i verden som startet som vippeartist med det amerikanske merket NovaLash. Jeg ble sertifisert vippeartist i 2006, og i 2012 ble jeg hovedtrener i Norge. I dag er jeg også det i Spania.

NOVALASH

Grunnen til at hun valgte å samarbeide med NovaLash er at de har lang erfaring og høy medisinsk kvalitet.

-Med sitt prisbelønte lim uten formaldehyd har de virkelig fortjent sitt gode rykte som det mest skånsomme og profesjonelle merket i verden.

Hun var også en av de første i Norge som tok eksamen som profesjonell øyenbrynstylist gjennom Fred Hamelten eyebrow academy.

TONJE FRED MITT

-Jeg regnes i dag som hans beste elev, og det er jeg meget stolt av. Jeg har spesialisert meg på bruk av trå og det skaper fine, rette linjer. Jeg elsker når kundene mine ser seg fornøyde i speilet etter at de har fått nye bryn og vipper. Det utgjør en stor forskjell uten at man må under kniven. Virkelig et flott ansiktsløft.

Når hun ikke er i Spania eller Norge, reiser hun verden rundt for å delta på møter og kurs.

-Det går i ett, det er sjeldent at jeg bruker sofaen hjemme, for å si det sånn. Men både jeg og Emil styrer vår egen hverdag, og det er en fantastisk frihetsfølelse.

For Fjeldberg Elshaug er det viktig å finne en viss harmoni mellom forretninger og fritid.

MED OLGA GOD!-Hele familien er jo glad i hester, og etter at vi kom ned hit har vi kjøpt fire hester og en ponni. Det gjør at vi som familie kan bruke mye tid sammen på noe som vi alle elsker. Hver ettermiddag samles vi i stallen. Alle rir og steller hver sin hest. Hundene våre blir med av og til. Papegøyen Olga holder seg hjemme, for hun prater så mye!

Etter at hun selv har sloss i mange år for å oppfylle sine drømmer, lanserer forretningsdamen nå egen blogg hvor hun ønsker å inspirere andre til å virkeliggjøre drømmene sine.

-Jeg har lenge drømt om å skrive en blogg. Jeg fyller 42 år i dag. Det feirer jeg med å lansere dette nye prosjektet, «Naked by Tonje Elshaug». Det er en gave til alle de som ønsker tips og råd innen helse og skjønnhet, og spesielt til de som sitter med en drøm og lurer på om tiden er inne til å gjøre noe nytt.

Hun legger til:

blog_01

-Innerst inn håper jeg kanskje at jeg kan være den siste lille dråpen som inspirerer andre til å gjøre forandringer i sitt liv. Mange kommer til ett punkt der de gir opp drømmene sine, de blir komfortable der de er, finner ikke tid, eller rett og slett er redde for å forandre på noe. Noen går hver dag til en jobb de ikke liker og som kanskje gjør dem syke. Da er det viktig å tenke utenfor boksen og visualisere hvordan ting kan bli hvis man greier å bryte ut. Jeg har selv opplevd mye motvind. Mange ganger var det like før jeg ga opp. Men jeg bet sammen tennene, og fortsatte kampen. I dag ønsker jeg å være en inspirasjon for andre som er sultne på å forandre på ting i livet sitt. Jeg føler at jeg har mye å gi.

Liker du facebooksiden vår, www.facebook.com/din.reportasje, vil du motta alle våre reportasjer idet vi legger dem ut.

VISITTKORTJA