Allerede som barn ble Filip Madsen oppfordret til å finne et yrke hvor han kunne bruke sine hender. Han begynte med å studere klassisk massasje, deretter dro han videre til Stanley Rosenberg Institute i København, hvor han ble introdusert for kraniosakralterapi. Det ble en øyeåpner.

Filip Madsen vokste opp nord for København, i en familie som alltid har sett på alternative løsninger som noe positivt. Han elsker å reise, og har stor sans for latinsk kultur. Da han var på ryggsekktur i Sør-Amerika, traff han sin kone Jasmin i Venezuela.

logo CRANEO

-Jeg har alltid likt å ta vare på mennesker, og helse og massasje er noe jeg alltid har vært opptatt av. Allerede som barn, ble jeg fortalt at jeg hadde gode hender når jeg ga massasje, men at jeg manglet teknikk. Så jeg begynte å studere klassisk massasje. Jeg følte at jeg trengte mer kunnskap, og begynte på Stanley Rosenberg Institute i København.

TEGNING

Der ble han introdusert for en helt ny verden med kraniosakralterapi, som er en avspennende behandlingsform for å rette opp skjevheter som belaster sentralnervesystemet.

-Behandlingen omfatter ansiktet, hodet, ryggsøylen, korsbenet og halebenet. Jeg lærte også om kroppsterapi, Rosenbergteknikk, triggerpunkter og mye mer.  Det har vært en fantastisk lang reise som aldri tar slutt. Jeg lærer alltid noe nytt. I dag kan jeg bare ved å trykke mot huden og knoklene dine, umiddelbart finne ut hva som er feil. Og jeg er stolt over å kunne si at mine pasienter merker forandring allerede etter første behandling.

med jente

Han forteller videre at ved siden av å kunne teknikk, er det veldig viktig at man har en ydmyk holdning, at man stadig er utforskende. Hvis man er sikker på at man vet alt, er sjansene store for at man overser noe vesentlig.

-Det at man alltid er villig til å lære seg noe nytt, byr på uendelige muligheter som massasjeterapeut. Fordi jeg har et bredt spekter av teknikker, tror jeg faktisk at jeg kan hjelpe med det meste. Det jeg jobber oftest med er dårlig rygg, nakke og hofte.

Kan du gi os et eksempel?

-En av kundene mine har feil bøyning i ryggen, og han har hatt store smerter i korsryggen siden han var en liten gutt. Før han kom til meg hadde han prøvd alle slags behandlinger til ingen nytte i mange år. Jeg har greid å gjøre hverdagen hans mye bedre.

BLUE

Han legger til:

-Organterapi er også spesielt, hvor for eksempel en nedsunken nyre bli satt på plass. Spesielt folk som driver med ekstrem- og motorsykkelsport kan lide av dette. Jeg kan også hjelpe folk med prostataproblemer, som ofte oppstår fordi prostataen trenger avspenning. Jeg hjelper også pasienter som lider av migrene.

Massøren har også hjulpet mange med søvnproblemer og svimmelhet.

-Dette er ofte knyttet til ryggproblemer. Her har jeg hatt gode resultater. Det er utrolig hvordan ting henger sammen. Jeg har til og med rettet opp en fot som ga nakkeproblemer.

Flere av Filips kunder mener han utøver mirakler med hendene sine. Det er tilfellet med Peter Bengtsson, som lider av nakkesleng etter en bilulykke han var utsatt for i 1989.

MigraineHeadache

– Jeg led av en fryktelig hodepine og kastet opp mye, opplyser han. Jeg måtte slutte i jobben min og valgte å flytte til Spania som uførepensjonist. Opp gjennom årene prøvde jeg all type behandling, som akupunktur og kiropraktikk. Jeg gikk også til en dansk lege som ga injeksjoner i nakken, noe som til syvende og sist bare gjorde ting verre. I 2015 møtte jeg Filip, og begynte i behandling hos ham. Det første han la merke til var at hodet ikke var i riktig posisjon, og at musklene derfor strammet seg for å holde det ordentlig på plass. Han mente det var et blodkar eller en nerve som ble klemt, og som forårsaket hodepine og oppkast.

Bengtson ble raskt mye bedre.

-Jeg er så takknemlig. Den daglige hodepinen har forsvunnet. Noen ganger kommer den tilbake, og det hender at jeg kaster opp, men ubehaget varer overhodet ikke så lenge som før. Jeg er sikker på at om jeg går til regelmessig kontroll og behandling hos Filip, vil jeg bare bli bedre og bedre. Jeg har henvist mange pasienter til både Philip og konen hans; de har alle oppnådd forbedringer i forhold til sine helseproblemer. Filip har mirakelhender. Hans myke, små bevegelser er fascinerende — og gir fantastiske resultater.

Liker du facebooksiden til Din Reportasje www.facebook.com/din.reportasje, vil du motta alle våre reportasjer idet vi legger dem ut. 

Vær oppmerksom på at bare det første nummeret på kortet er i bruk.

KORT