Gema Escudero Peinado elsker å bake og lager alle typer kaker fra Barbie dukker til kjente Disney figurer og vakre selskapskaker.

Da Gema var atten år flyttet hun fra Ciudad Real til Alicante, hvor hun utdannet seg til fotsoneterapeut og spesialist innen sportsmassasje. Der møtte hun Robert, ektemannen, og sammen flyttet de til La Nucia. Hennes største ønske var å bli mor, noe som viste seg å bli langt mer komplisert enn forventet.

1SJOKOLADE

-Jeg gikk gjennom en tung periode. På den tiden var det mange TV-programmer som handlet om baking. Baking er noe som alltid hadde opptatt meg. Helt siden jeg var barn har jeg elsket å bake. Men nå begynte jeg å bake hver dag. Det fikk meg til å føle meg glad.

Kakene hun lagde ga hun bort, til stor glede for sine venner og familie. Etterhvert kom de med bestillinger til selskaper og spesielle anledninger. Gema gjorde alt hun kunne for at kaken skulle bli helt spesiell; et minne for livet.

-Jeg lager ikke bare en kake. Jeg tenker alltid på mottakeren. Hvordan de er, hva de liker å gjøre og spesielt hvilke søtsaker de liker best. Og hvis det er barn; hvilke favorittleker de har.

2

For Gema finnes det ingen grenser. Hittil har hun laget fleretasjes bryllupskaker, biler, dukker, til og med monstret Triki, fra Spanias mest populære barne-tv serie, Sesamo-gaten.

-Dette var en bestilling til min niese, Celia. Hun elsker tv-serien, og hun forguder Triki, det blå monstret. Hun har skjorter og kopper med Triki på. Den kaken tok meg ekstra lang tid. Jeg satte ned ‘hår’ etter ‘hår’, slik at den skulle bli helt perfekt. Selve kakebunnen ble laget med mørk sjokolade, og kaken var fylt med hvit sjokoladekrem, akkurat som Celia liker det. Triki pleier alltid å spise sjokoladekjeks, så jeg laget en hel kurv med det også i amerikansk cookie-stil med sjokoladebiter. Hun snakker ennå om den kaken, selv om det har gått to år siden jeg lagde den!

BLÅTROLL

Hun legger til:

-Det er derfor jeg bruker navnet ‘Kaken i ditt liv’, for det er akkurat det jeg lager. Det handler om spesiallagde kaker som passer akkurat til deg. Kaker du aldri vil glemme — fordi de gir deg en slik stor lykkefølelse og minner deg om en veldig spesiell dag. Jeg liker tanken på at jeg sprer glede med kakene mine.

Gema husker også veldig godt kakene som hun lagde for nabogutten Adrian.

-Det var kaker i form av Chuggington-tog, som er svært populære blant barn. Disse er favorittlekene til Adrian. Jeg lagde vaniljekaker fylt med trøffelkrem. Det ble en kjempesuksess. Jeg glemmer aldri ansiktet til barnet da han så sine favoritt-tog stå på bordet på fødselsdagen sin. Han nesten gråt av glede da han oppdaget at de attpåtil var spiselige!

CARS

Noe Gema har begynt med i det siste, og som har blitt en braksuksess, er temakaker. Hun lager kaker med et spesielt tema, og matchende cupcakes og cookies som kan dekke et helt bord.

-Dette er populært blant både barn og voksne. Jeg lager dette spesielt for litt store anledninger, som selskap og konfirmasjoner.  Men jeg har også laget det til et bryllup hvor temaet var kjærlighet.

Blå roser

Gema er også veldig opptatt av at kakene ikke bare skal se spennende ut, men at de skal smake godt også.

-Veldig ofte, når man kjøper kaker hvor det er lagt stor vekt på utseendet, så blir man skuffet over smaken. Jeg er opptatt av å bruke kun naturlige produkter uten kunstige tilsetningsstoffer. Og jeg bruker friske nøtter og frisk frukt, hjemmelaget syltetøy, likører, i tillegg til masse hengivenhet! Viktigst for meg er at resultatet er hundre prosent bra, og at kunden føler en spesiell glede fra første bit.

Hun ler, før hun avslutter:

TEKNIKK

-Jeg har utviklet meg mye siden jeg startet å bake på alvor. Jeg startet med helt grunnleggende ting, og etter hvert lagde jeg mer kompliserte verk. Jo mer man baker, jo mer blir man dratt inn i det, og man lærer seg stadig nye teknikker. Spesielt når man baker med kjærlighet. Når du nyter det slik jeg gjør, kan man bruke mange timer på en og samme kake helt til den blir helt perfekt. Det har hendt at jeg har ligget våken hele natten mens jeg tenkte på hvordan jeg kunne forbedre et produkt, det kan være dekorasjonen eller smaken. Og det blir bare mer og mer spennende!

 

Er du interessert i å bestille en kake fra Gema, kan du skrive henne en melding på engelsk på hennes facebookside, La Tarta de Tu Vida/The Cake of Your Life. Du kan også kontakte henne via epost  gemayrober@hotmail.es

Liker du facebooksiden til Din Reportasje, vil du motta alle våre reportasjer idet vi legger dem ut. 

FRESAS COCTAILKAKE

MAIABEBE REAL MADRID

DOG CUPCAKES

CARS TEMA