Nå står endelig sommeren for døren. Og det er ferie! Tiden er inne for å slappe av, gjøre andre ting enn å jobbe. Men før jeg går i feriemodus, er det noe jeg må oppklare.

Jeg har mottatt mange meldinger i det siste, hvor venner, bekjente og lesere har spurt om jeg har begynt å jobbe for Vikingposten. De har sett navnet mitt i avisen og lurer på hva som kommer til å skje med Din Reportasje. Det er ingen grunn til bekymring. Din Reportasje vil fortsette som før, selv om jeg til høsten vil begynne å ta faste oppdrag for Vikingposten.

Jeg må innrømme jeg ble litt overrasket da redaktør Terje Aspdahl kom med tilbudet om å skrive for Vikingposten.  Første tanken var at jeg måtte si nei, mest på grunn av mangel på tid. Men jeg tenkte litt på saken og fant ut at om jeg ommøblerte mitt profesjonelle liv en smule, kunne det kanskje gjøres. Uansett var jeg litt nysgjerrig på hvem Aspdahl var. Jeg hadde hørt mye om ham, men hadde aldri møtt ham. Så jeg endte opp med å sende redaktøren en email, hvor jeg spurte om vi kunne ta en ‘kaffeprat’ når han hadde tid.

Mitt første møte med redaktøren varte et par timer, og tiden fløy. Kontakten var umiddelbart god, og vi var enige om det meste. Det gledet meg å se at for Aspdahl handler det ikke om å få inn så mange annonser som mulig og neglisjere det redaksjonelle. Leserne kommer alltid først. Greier man å overbevise dem, vil man gjøre det samme med annonsørene. Men det som gledet meg mest var forklaringen på hvorfor Vikingposten hadde tatt kontakt med nettopp meg. Da ble jeg solgt!  «Det var på grunn av den posten du publiserte på facebook om konkurrenter og kolleger», smilte redaktøren.

Da Din Reportasje i vår, sammen med det norske lokalmiljøet i Alfaz del Pi, arrangerte fest til inntekt for det spanske fotballaget som skal til Norway Cup, overrasket det meg at de norske publikasjonene i området ikke opplyste om begivenheten. Dette handlet jo om veldedighet, og jo flere som kom, desto mere penger ville vi få inn til det spanske fotballaget. Men Vikingposten dukket opp i siste øyeblikk og skrev to artikler. Dette satte vi alle stor pris på. Jeg publiserte den ene artikkelen på facebook, hvor jeg skrev over: «Der jeg kommer fra, finnes det ikke konkurrenter, bare kolleger. Tusen takk til Vikingposten. Dette viser hvordan dere tenker og hvilke verdier dere står for.»

Samarbeidet med Vikingposten starter egentlig ikke før til høsten, men jeg har tyvstartet med noen artikler for avisens sommerutgaver. Gjennom dette har jeg blitt bedre kjent med Aspdahl og måten han jobber på. Han er stolt over produktet sitt, men prøver alltid å bli bedre og legger sjelen sin i hver utgave. Han jobber ofte døgnet rundt, mens han tygger på og korrigerer titler, ingresser, paragrafer, bilder, layout etc.

Det er kanskje derfor Vikingposten kan skryte av mange tusen fornøyde lesere hver uke, og en sommerutgave med et opplag på hele 20. 000 eksemplarer! For ikke å nevne nesten 17. 000 følgere på facebook. Et tall vi andre norske publikasjoner på Costa Blanca bare kan drømme om – i hvert fall for øyeblikket. Jeg ser frem til å samarbeide med avisen til høsten, og håper jeg kan bidra med mye spennende stoff fra Costa Blanca nord til glede for nye som gamle lesere.

Men akkurat nå kan jeg bare tenke på den deilige sommerferien som ligger foran meg. Den skal jeg bruke til å kose meg sammen med venner i Ibiza, Marbella, Madrid og hjemme på Costa Blanca. Det vil bli bittelitt jobbing innimellom, både for Din Reportasje og Vikingposten. Det er helt greit. Jeg kan nemlig ikke leve uten å skrive. 🙂

PS: Tusen, tusen takk for at dere har vært så flinke til å like, dele & kommentere. 🙂 Det håper jeg dere vil fortsette å gjøre. 🙂

God sommer, alle sammen!

Liker du siden vår www.facebook.com/din.reportasje vil du motta alle våre reportasjer idet vi legger dem ut.