0 - copia

Marfil Smiles tilbyr alle tannhelsetjenester inkludert kirurgi og avansert implantologi for barn og voksne. Hilde Rolstad tar seg av all kommunikasjon med nordmenn i Spania og Norge.

Idet Din Reportasje ankommer tannlegeklinikken Marfil Smiles i La Nucia, hører vi en sprudlende stemme som snakker i telefonen. «Si, si, den er grei. Ingen grunn til bekymring. Det ordner vi». Cuca Marfil, som eier klinikken, legger på med et bredt smil.

-Velkommen til oss, sier hun. Fant dere frem uten problemer?

2

Klinikken var lett å finne, og det var ikke noen problemer å parkere. Det er en av grunnene til at Cuca bestemte seg for å åpne sin nye klinikk nettopp i denne hovedgaten, som går gjennom den vakre landsbyen La Nucia, bare fem minutter fra Alfaz del Pi, og ti minutter fra Benidorm, og fra Altea.

Da hun var atten år, dro Cuca til England for å perfeksjonere språket og studere International Business og Tourism. Det som skulle bli ett års studie, strakk seg til å bli seks.

-Jeg anser meg selv som en organisert og seriøs person, forteller hun. I England ble jeg enda mer disiplinert, jeg lærte å organisere tiden min godt og ble svært punktlig. Noe mine spanske venner anser som nesten plagsomt!

1. JA- copia (2)

I England møtte hun sin ex-mann, en engelskmann som studerte til å bli tannlege. Da de var ferdige med sine studier i 1998, bestemte de seg for å starte sitt eventyr i Spania hvor de kjøpte en tannklinikk i Alfaz del Pi.

-Gjennom mine studier, visste jeg hvordan man skulle sette opp og styre en god forretning. Men etter som tiden fikk, ble jeg mer og mer interessert i yrket til mannen min. I årene som kom, tok jeg utdanning som tannlege. Det føltes veldig riktig. Jeg er glad i å stelle med mennesker, noe som kanskje ikke er så rart med tanke på at både min bestefar og min far var leger.

3

I 2011 ble hun skilt. Det var da hun begynte å leke med ideen om egen klinikk i La Nucia.

-I fjorten år hadde jeg ledet og administrert min egen tannklinikk. Jeg behersker flere språk, som engelsk, tysk, og spansk, i tillegg til noe fransk. Jeg tenkte jeg hadde en god bakgrunn til å starte på nytt. Jeg snakket med broren min, Oscar, som viste stor interesse for å være med på prosjektet.

4

Det tok ikke lang tid før de var i gang. Cuca visste akkurat hvordan hun ville ha det: en lys, romslig og sentral klinikk med klare og avslappende farger og med en touch av Zen. Hun tok seg av alt arbeidet selv, fra design og innredning til innkjøp av materialer og apparater.

5

-Jeg betrakter meg selv som en veldig omgjengelig og jovial person. Jeg elsker å ha det gøy, reise og bli kjent med verden rundt meg. Jeg ønsket at dette skulle gjenspeiles i dekoren. Det var en spennende prosess. Ikke minst fordi det hjalp meg å overvinne min personlige situasjon og starte på nytt.

Hun smiler varmt.

-Det er så mye som har skjedd siden da. Jeg har fått meg en ny samboer, og jeg ble mor for første gang i en alder av førtien. Jeg elsker jobben min, men jeg setter familien fremfor alt. Det er ingenting jeg liker bedre enn å leke med sønnen min Pelayo, som har blitt to år, og bruke tid på samboeren min og hundene våre.

11b

Marfil Smiles tilbyr alle tannhelsetjenester inkludert kirurgi og avansert implantologi for barn og voksne. Klinikken har spesialister i endodonti, kirurgi, implantater og kjeveortopedi, i tillegg til en allmennpraktiserende tannlege.

-Da jeg kom fra England til Costa Blanca og Alfaz del Pi, så jeg fort at både utenlandske og spanske tannklinikker i området tilbød det samme: generell tannbehandling. Etter å ha bodd i en storby hvor man får det meste på ett og samme sted, var det utenkelig for meg å la mine kunder reise til andre steder for å oppsøke spesialister. Vi tjener behovene til våre pasienter uten å måtte henvise dem til sykehus eller andre klinikker. Vi har alt «hjemme».

7

Broren til Cuca, Oscar, tilbyr eksklusiv ortopedi, som inkluderer alle typer behandlinger fra usynlig tannregulering til avansert kjeveortopedi. Olivia, hans kone, er spesialist i oral kirurgi og implantologi. Hun jobber også som kirurg hos Medimar International Hospital i Alicante, og har jobbet med en av verdens mest prestisjefylte kirurger, professor Gay-Escoda. Vano Angeles utfører alle tjenester innen endodonti. Han tar seg av spesielt vanskelige behandlinger, som å rotfylle tenner på nytt etter at andre har gjort en dårlig jobb. Han gjør også rotfyllinger i jeksler med spesielt buede og kompliserte røtter.

Marcos Vela, som er klinikkens allmennpraktiserende tannlege, har lang erfaring i alle felt, spesielt i rehabilitering (fast og avtakbar protese) og dental estetikk.

MARCOS SITTING

-Marcos er en ryddig og rolig person, og den kombinasjonen er godt reflektert i hans arbeide, sier Cuca. Han er spesielt flink med barn. Det samme gjelder vår vennlige assistent og tannpleier, Isabel Andreu.

En liten jente går forbi oss. Hun smiler, og ser ikke spesielt redd ut på vei inn til tannlegen. Cuca smiler tilbake til henne.

-Barn er en viktig del av vår konsultasjon, og vi gjør alt for at de skal trives her. Forebygging er grunnlaget for god tannhelse. Tidlig diagnose er uten tvil nøkkelen til en vellykket behandling. Vi ønsker at det å besøke tannlegen blir like vanlig som å dra til frisøren eller barnelegen. Derfor er alle vurderinger helt gratis.

NINOS DENTISTA

Norske Liv Rolfsen og hennes familie har gått hos Cuca i ni år. Alle er veldig fornøyde med behandlingen de får, men Liv er spesielt glad for det Cuca og hennes team gjør for barna hennes.

-Min yngste datter var livredd for tannleger og vi hadde vært helt til Valencia for å finne spesialister for barn, men jenta nektet å åpne munnen. Inntil hun møtte Marcos hos Marfil Smiles, som klarte å borre og trekke en tann uten noe problemer. Vår sønn nummer to har hatt tannregulering under Oscar Marfil sitt profesjonelle oppsyn. Han har nå, etter atten måneder, fantastiske, fine tenner.

8

Men det Liv er mest takknemlig for er hva Cuca har gjort for hennes sønn med autisme.

-Erik snakker ikke, og det å gå til tannlege kan være en veldig traumatisk opplevelse for ham. For noen år tilbake, hadde han to store hull som måtte ordnes på. Cuca prøvde å gjøre det på tannklinikken, men det var umulig. Så hun ordnet med sykehus og bedøvelseslege, og på to timer var det gjort. Men det mest fantastiske er at for tre dager siden klarte tannlegen på Marfil Smiles å fylle et hull i Eriks munn uten bedøvelse, og uten sykehus. Jeg var på gråten! Følte meg så lettet!

Marit Gjelsten, som er daglig leder på Alfaz del Sol, bruker også klinikkens tannlegetjenester fast.

DAMON SYSTEMS

-Cuca selger tillit, sier hun. Hun gjør alt lett for kunden. Ingenting er noe problem. Mine to sønner fikk sin tannregulering her. Alt ble veldig godt forklart, gjennomført, og oppfølgningen var suveren. Jeg følte trygghet hele veien, og satte stor pris på at jeg fikk fleksible betalingsbetingelser.

Vi går bort til resepsjonen hvor Cuca presenterer oss for norske Hilde Rolstad. Hun er tannlegeassistent og markedsføringskonsulent, og den viktigste koblingen med skandinaviske pasienter.

10

-Hennes brede erfaring fra andre klinikker i Spania, samt hennes åpne og løsningsorienterte personlighet, har en stor verdi for oss, og hun er helt klart en fundamental del av Marfil Smiles, sier Cuca fornøyd. Hun har ansvar for all kommunikasjon og den personlige oppfølgingen av nordmenn.

Den elegante norske damen gir oss et varmt blikk.

-Det er jo mange nordmenn som bor her på Costa Blanca, sier hun. Men mange bruker også anledningen til å gå til tannlegen her når de er på ferie. Prisforskjellen er veldig stor, og mange behandlinger får man til kun en tredjedel av prisen i forhold til hva man får i Norge.

Hun legger til:

Marfil Smiles er godkjent av HELFO for innsetting av implantater og protetikk samt regulering for barn i skolealder. Det er viktig å vite at om man har krav på stønad fra HELFO, må man bruke en tannlege som HELFO har godkjent som spesialist på området. Ellers får man ikke dekket behandlingen. For de som har rett på stønad fra HELFO, blir egenandelen betydelig mindre. HELFO dekker et fast beløp samme hvor mye pasienten betaler for behandlingen.

11

Hilde opplyser at klinikken også har en estetikklege som tilbyr botox for rynker, acido hiuronico for å fylle opp volum i kinn og lepper og for å glatte ut rynker som kråketær og røykerynker rundt munnen, laserfjerning av hår, injeksjon av vitamin i huden og injeksjoner som fjerner fett om man vil ned i vekt

-Vi har en eldre norsk kunde som kom og fikk proteser. Hun hadde vært uten tenner siden ungdommen, og hadde gamle proteser som ikke passet, og som gav henne et unaturlig underbitt. Både ben og gummer hadde trukket seg tilbake så overleppen var innsunken. Hun fikk nye proteser og vi bygde opp leppen med acido hyrunico. Hun ble tjue år yngre, og kjempefornøyd!

På vei ut, spør vi Cuca om hun noen gang har vært i Norge.

– Jeg har ikke kommet så langt, ler hun, men det står på timeplanen. Men jeg har mange norske venner. Jeg har spist typisk norsk mat, og jeg har til og med feiret 17. mai!

12

For øyeblikket er hun mest opptatt av å bygge klinikken videre. Hovedmålet er å gjøre Marfil Smiles til en av de beste klinikkene på Costa Blanca.

-Vi ønsker å tilby de mest avanserte og kvalitetssikrede behandlingene som finnes på markedet, og vi vil fortsette å gjøre alt vi kan for at våre pasienter forsetter å se på oss som det beste valget, avslutter den blide tannlegen.

13Ønsker du mere informasjon, ta kontakt med Hilde Rolstad på email: hilde62@icloud.com

Trykker du på bildene, kommer de ut i stort format.

Lik siden til Din Reportasje på facebook og motta alle våre reportasjer idet vi legger dem ut.

0 - copia