Suksessen fortsetter for Mr. Singh’s Food And Drink, som fyller fire år. Tiden har flydd for Onkar, som har hatt nok å gjøre. Nå tar han seg en lang ferie.

Det er høst og DIN REPORETASJE møter Onkar og fetteren Pal på Mr. Singh’s i hovedgaten i Alfaz del Pi. Kafeen har nettopp åpnet dørene for dagen. Det er ennå stille, men Onkar sier han håper intervjuet ikke tar lang tid. Det er søndag, ukens travleste dag.

-Det vil ikke ta mange minutter før telefonen begynner å ringe, meddeler han. Vi leverer mange pizzaer på en dag som denne, det går i ett fra morgen til kveld. Jeg trodde aldri det ville gå så bra for meg den dagen jeg tok over dette lokalet.

Det overtok Onkar nokså tilfeldigvis for fire år siden. Han hadde allerede vært i Spania en tid. Da han ble kjent med Alfaz del Pi likte han byen så godt at han bestemte seg for å flytte hit. Han hadde planer om å starte noe i byens sentrum, men ting skjedde raskere enn han hadde planlagt på forhånd.

ETTERSPURT: Det har vært travle år for Mr. Singh’s Food And Drink, som fortsetter suksessen med hjemmelaget pizza levert rett på døra nord på Costa Blanca.

En tilfeldighet

-Jeg kom tilfeldigvis over dette lokalet, som jeg trodde var ledig. Det stod ”til leie” på en plakat over kafeen, og jeg ringte med én gang jeg så det. Jeg fikk ikke noe svar, og bestemte meg for å gå inn i kafeen og snakke med eieren. Det viste seg at lokalet ikke var ledig, det var snakk om leiligheten over kafeen. Men mannen spurte meg hvor mye jeg var villlig til å betale for å ta over, og jeg ga ham et tilbud som han aksepterte.

I begynnelsen fungerte Mr. Singh’s som en kafé, men da Onkar kjøpte inn en pizzaovn og begynte å lage sin gode pizza, strømmet bestillingene inn fra kunder som ville ha pizzaen levert hjem. Det ble så mye å gjøre at da kaffemaskinen røk, hadde ikke Onkar ett minutt til overs for å kjøpe en ny.

-Da begynte jeg å tenke at det beste var å sette fokus på levering av pizza. Jeg ville fortsatt tilby mat på kafeen, men menyen ble drastisk redusert.

Det ble en avgjørelse Onkar aldri har angret på, for bestillingene på pizza bare fortsatte å strømme inn, året rundt.

Storsuksess

-Det er uten tvil travlest på høsten og om vinteren, opplyser forretningsmannen. Da er alle klimaflyktningene her, det er vel det de kaller det i Skandinavia? Ofte får vi veldig store bestillinger som vi kjører til campingplasser og skoler når de arrangerer noe spesielt. En gang kjørte vi ut 40 pizzaer på én og samme bestilling. Det krever litt logistikk!

Å lage god pizza er noe Onkar kan, for det har han holdt på med i mange år.

-Jeg startet i Tyskland, og der liker de omtrent den samme type pizza som i Skandinavia. Nordmenn er spesielt glad i min pizza.  Jeg bodde i Norge for mange år tilbake, og har flere skandinaviske venner, så jeg vet hva de liker.

Lager pizzabunnen selv

Da vi spør ham om hva det er som gjør pizzaen hans så populær, smiler inderen bredt.

-Det har alt med pizzabunnen å gjøre. Den lager vi selvfølgelig selv. Tomatsausen er også veldig viktig, den er også hjemmelaget. Jeg har hørt mange si at pizza ikke er spesielt sunt, men vi tilbyr ferske råvarer, og det mangler ikke på gode grønnsaker i tillegg til kjøtt og kylling.

Når han ser tilbake på de fire årene han har vært i Alfaz del Pi, har han bare gode minner.

-Jeg har møtt så mange flotte mennesker, og jeg har fått mange gode venner, spesielt blant skandinaver. Men etter at vi under pandemien ga bort flere hundre pizzaer gratis for å gjøre noe ekstra for å lyse opp hverdagen til folk, fikk jeg også gode kompiser blant både politi, brannmannskap og helsearbeidere. Jeg husker ennå da jeg og kona ble stoppet i en trafikkontroll i Finestrat, og politiet bare hilste til meg og ba meg om å kjøre videre da de så det stod Mr. Singh’s på bilen min. Det var et stort øyeblikk, og kona var kjempestolt av meg, smiler han på nytt.

Pal er tilbake

PAL ER TILBAKE: Onkar ser frem til en lang ferie i Canada. Det er fetteren Pal som skal styre bedriften mens sjefen er borte.

Telefonen til Onkar begynner å ringe, og han forsvinner inn i kafeen noen minutter. Pal gir oss et beskjedent smil. Han kom tilbake til Alfaz for noen måneder siden, for å gi fetteren Onkar en hjelpende hånd.

-Det var veldig hyggelig å komme tilbake, jeg var jo med helt fra starten, sier han. Jeg er imponert over hva Onkar har fått til den tiden jeg har vært borte. Jeg har reist en del de siste to årene, og bodde ett år på Ibiza. Der trivdes jeg veldig godt, men jeg må innrømme at lengselen til Alfaz del Pi var stor hele tiden.

Onkar dukker opp igjen og setter seg ned. Han lener seg tilbake i stolen, og legger mobilen til siden.

HAR GLEDET SEG: Pal var med og startet bedriften, og har gledet seg lenge til å komme tilbake etter et langt opphold på Ibiza.

Drar til Canada

-Det var et familiemedlem i Canada som ringte, sier han. Han skal gifte seg, og jeg og familien skal reise til Canada om ikke så altfor lenge og være med på feiringen. Vi kommer til å bruke anledningen til å reise litt og bli bedre kjent med landet når vi først er der. Pal vil ta seg av sjappa i mellomtiden. Han har full kontroll på alt som skjer her, og jeg vet han vil gjøre en utmerket jobb.

Han gløtter på klokken, og på nytt ringer telefonen. Onkar rister på hodet.

-Jeg har ikke så mye mer tid, det jobbes for fullt inne på kafeen, og jeg og Pal må hjelpe til. I går fikk vi inn en stor bestilling fra en camping i Albir, og som skal leveres i dag.

Vi spør ham om det er noe spesielt han ønsker å nevne før vi avslutter, og inderen svarer med én gang.

-Jeg ønsker bare å takke alle mine skandinaviske kunder, de betyr alt for meg, og er grunnen til at vi fremdeles er her i dag, fire år etter åpningen. Tusen, tusen takk.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063649055340