Pedro Letelier Salin elsker sitt liv i Spania, nærmere bestemt i Rojales. Her tilbyr Servicekontoret en lang rekke tjenester som dekker store deler av Costa Blanca.

Mannen som opprinnelig er fra Chile, snakker flytende norsk. Han kom til Norge da han var 22 år gammel, og ser på landet som sitt.

-Men Chile er selvfølgelig også en stor del av meg, akkurat som Spania er. Jeg føler meg heldig som kan leve mellom så mange forskjellige kulturer, sier den blide mannen.

I Chile studerte han på universitetet et par år, men tok en pause for å reise verden rundt, noe han beskriver som en fantastisk opplevelse.

-Det er en reise som jeg gjerne skulle ha gjort igjen, smiler han. Men når man er godt voksen, som meg, blir det ikke tid til slikt.

Fra Norge til Costa Blanca

I Norge hadde han flere forskjellige jobber frem til at han bestemte meg for å fortsette med studiene

-Jeg har alltid vært opptatt av helse, og fortsatte å studere ergoterapi, men havnet til slutt på noe helt annet. Datanettverk og prosjektledelse ble neste. Da jeg var ferdig med det, jobbet jeg blant annet som IT-konsulent og IT-sjef i Oslo kommune.

I 2008 kom han og familien til Spania. Grunnen var at hans daværende kone hadde fått jobb som lærer ved Norske skolen i Rojales.

-Jeg pendlet og jobbet mellom Spania og Norge i omtrent ett år. Det var mulig fordi jeg hadde hjemmekontor. Omstendighetene fikk oss til å bli i Spania, hvor jeg trives som fisken i vannet. Dette er et land der jeg finner en del av min kultur blandet med Middelhavets Europa.

Startet opp for seg selv

Etter at han flyttet til Spania for godt, begynte han å jobbe som manager for et teleselskap i Torrevieja som het Bubble Telecom. Da det selskapet gikk konkurs, bestemte Pedro seg for å starte opp for seg selv.

-Servicekontoret startet jeg for ti år siden. Jeg så at det var behov for et selskap som kunne dekke alle tjenestene man trenger etter at man har kjøpt seg en bolig. Fordelen med å bestille servicer fra oss, er at man finner alt man trenger under ett og samme tak. Våre kunder forholder seg kun til oss og slipper å forholde seg til flere forskjellige leverandører, slik slipper de frustrasjoner som følger av språkforvirring.

Tjenestene Servicekontoret tilbyr, strekker seg fra elektriker til juridisk rådgivning.

-Vi samarbeider med markedets beste leverandører for at kunden skal få de aller beste løsningene. Vi leverer ”personlig service” fra Alicante til San Javier fra første kontakt. Vi er spesialister i salg og kundebehandling og vet at en fornøyd kunde kan anbefale oss til flere andre kunder. For oss finnes det ikke for små eller for store prosjekter. Våre priser er spanske priser, så det vi tilbyr er ikke dyrt.

Gode priser

Det Pedro liker best med jobben sin er at han kommuniserer med alle slags mennesker og i forskjellige aldre hver dag.

-Jeg har lang arbeidserfaring i forskjellige yrker, og har opp gjennom årene møtt mange ulike mennesker. Det gjør at jeg har lett for å komme overens med folk og skjønner godt hvordan de liker at ting blir gjort. Jeg tror dette er min sterke side, og grunnen til at så mange velger å bruke nettopp Servicekontoret når de trenger noe.

Fritiden liker han å bruke på familien og musikk, som er hans store lidenskap.

-Hobbyen min har alltid vært musikk. I tillegg til alt det andre jeg har gjort, har jeg vært musiker i 30 år. Det var musikken som betalte min reise rundt i verden, for jeg overlevde med å spille og synge på gaten. Men jeg elsker også å være på stranden og bare slappe av, og jeg liker å sykle og trene. Men det aller viktigste for meg er mine tre døtre, og dem ser jeg så ofte jeg kan. Det er ikke alltid like enkelt å samle dem. Den eldste jobber i Albir, den mellomste studerer i Norge og den minste går på ungdomsskolen i Rojales.

Gleder seg til krisen er over

Nå ser han frem til at koronakrisen tar slutt, for det er ikke til å komme fra at det har vært stillere tider i de siste månedene.

-Men vi har heldigvis hatt noen oppdrag i sommer og høst fra fastboende som har funnet ut at de vil forbedre noe i boligene sine, og det er jeg veldig takknemlig for, avslutter den hyggelige forretningsmannen.