Helt siden Antonio åpnet PC Alfaz, har han hjulpet skandinaver med data- og nettproblemer. Noen norske gloser kan han, men det meste går på engelsk. Et språk han snakker flytende, siden han vokste opp i USA.

Antonio Vilanova Lledó ble født i 1954 Callosa, og foreldrene er spanske. Men da han var bare fem år gammel, flyttet familien til USA. Arbeidsløsheten var stor i Spania, og som mange andre spanjoler på den tiden, ville de prøve lykken i utlandet. Faren dro først for å legge ting til rette, og Antonio og moren reiste året etter.

-Vi tok flyet til New York, jeg husker at det var fryktelig spennende, smiler dataeksperten. Men faren min dro til USA i båt, og det var ikke noe cruiseskip det var snakk om, men et lasteskip. Da min mor og jeg kom frem, hadde han fått seg jobb og leid en leilighet i New Jersey til oss.  Moren min var veldig opptatt av at jeg skulle få nye venner og integrere meg i det nye miljøet. Jeg husker veldig godt den dagen hun kledde meg opp som en cowboy med slike ”plastikkbuskser” som skulle se ut som skinn, to pistoler og en cowboyhatt, og sa: ”Antonio, nå må du gå ut på gaten, finne deg nye venner og leke med dem”. Det hele endte med at guttene i gata slo meg ned og stjal begge pistolene mine. Men etter en stund ble de samme guttene mine kompiser.

FORNØYDE KUNDER: PC ALFAZ har mange fornøyde kunder, og den største gruppen er nordmenn.

Han kom hjem til Spania og Costa Blanca da han var 20 år. Det tok ikke lang tid før han fant kvinnen i sitt liv og giftet seg.

-Vi startet forskjellige forretninger i Benidorm, noen gikk veldig bra, andre mindre bra. Så kom den ”nye verdenen” med datamaskiner og internett, og jeg var solgt! Alt dette fascinerte meg i så stor grad at jeg leste og studerte alt jeg kunne komme over om temaet. Jeg meldte meg til og med inn i en internasjonal klubb som interesserte seg for alt som handlet om data, og hvor jeg fikk mange gode tips og fikk fulgt med på alt den nye teknologien som dukket opp i utlandet.

I 2004 åpnet han sin første butikk i hovedgaten i Alfaz, og som var franchise av den kjente butikkjeden BIP. I 2014, derimot, bestemte han seg for å seile på egen hånd og investerte i PC Alfaz.

Antonio holder til i hovedgaten i Alfaz, hvor han tilbyr alt man trenger av datahjelp.

-Det var en god avgjørelse, selv om jeg trivdes med samarbeidet med BIP. Men nå bestemmer jeg alt selv, og kan tilby utvidede servicer, som for eksempel hjemmehjelp. Jeg kan også tilby bedre priser. Nå er jeg ikke avhengig av å bruke BIP sin leverandør, men kan ta kontakt med forskjellige bedrifter for å finne den beste prisen.

Butikken åpner hver dag klokken ti, men er stengt midt på dagen. Den er også åpen på formiddagen på lørdager. Men mange av kundene ønsker at Antonio skal komme hjem til dem og fikse problemet der.

-Slik er det ofte med mine norske kunder. Dem har jeg mange av. De utgjør faktisk min største kundegruppe. Jeg liker å jobbe med dem. Alt er så ryddig og greit, og de er så takknemmelige. Jeg pleier å sette av tid til besøk hjemme hos folk etter at jeg stenger butikken på senettermiddagen. I går kom det en norsk kunde innom, som bor i Benidorm. Hun var veldig opprådd, fordi hun hadde kjøpt ny PC og visste ikke hvordan hun skulle få lagt inn alt på den gamle PC-en i den nye, slik at alt så ut som før.

Antonio tilbyr hjelp i butikken eller hjemme hos sine kunder.

Det var snakk om mange bilder, TV kanaler, radiokanaler og mye mer. Kunden hadde også problemer med å få WIFI-en til å fungere på den nye PC-en.

-Det endte opp med at jeg måtte dra til leverandøren for henne, og problemet ble fikset nesten med én gang. Hun var så takknemmelig, og takket meg om og om igjen. Det er flott å bli satt så stor pris på.

Antonio synes selv at han har gode priser, som han anser som ”spanske”.

– Jeg tar den betalingen jobben er verdt. Jeg har faste timepriser, både her i butikken og for å fikse problemet hjemme hos kunden. Slik vet kunden alltid mer og mindre hva jobben vil koste på forhånd.

PC-ALFAZ selger også forskjellig teknisk utstyr, som telefoner, datamaskiner, nettbrett og printere.

Han tilbyr en lang rekke servicer, i tillegg til at han selger forskjellig teknisk utstyr, som telefoner, datamaskiner, nettbrett og printere.

-Jeg reparerer det meste fra PC-er og nettbrett til kabler og internett. Det er lite jeg ikke kan fikse så lenge problemet kan fikses. Det kan det som regel, men noen ganger må jeg bare si til kunden at tiden har kommet for å skifte ut den gamle datamaskinen. Jeg vil gjerne at dere skriver at alle leserne av Din Reportasje skal få 10% avslag på reparasjoner. Alt de trenger å gjøre er å vise frem denne artikkelen når de kommer i butikken.