Amritpal Singh jobbet som kokk på en indisk restaurant da han for noen år tilbake ble tilbudt jobben som pizzabaker hos Mr. Singh’s. Han takket ja med én gang.

Det hele startet i Benidorm for noen år siden, da dagens team på Mr. Singh’s Food & Drinks delte en leilighet sammen.

-På den tiden jobbet vi ikke sammen, sier Amritpal Singh, bedre kjent som Big Man. Vi hadde det veldig gøy i fritiden. Det er en tid vi aldri glemmer!

Da Mr. Singh’s tidligere eier etablerte bedriften i Alfaz del Pi for snart sju år siden og var på utkikk etter en pizzabaker, foreslo Pal Virk at han tok kontakt med Big Man som i tillegg til indisk mat også var en ekspert på å lage pizza. Big Man aksepterte og startet nesten umiddelbart.

-Jeg trivdes godt i jobben i Benidorm, men Pal er en av mine beste venner og jeg likte ideen og aksepterte tilbudet. Fra første øyeblikk gikk pizzasalget opp. Det gjorde at jeg følte meg veldig stolt. Det er ikke bare spanjolene som liker pizzaen min, den er også populær blant det internasjonale samfunnet. Når folk spør meg hva det er som gjør pizzaen min så spesiell, er jeg aldri i tvil om hva jeg skal svare. Det er flere aktører som selger pizza i området, de er alle gode. Men jeg lager hver eneste pizza med en dose kjærlighet. Det gjør en forskjell.

Stortrives

Han trives godt i jobben. På tross av at det alltid er mye å gjøre, finner han tid til det meste.

-Så lenge jeg kan jobbe under gode forhold, ha tid til å trene, møte venner og sove, er jeg fornøyd. Jeg må innrømme at jobben opptar mye av min tid, men siden jeg jobber sammen med kamerater er det gøy. Vi samarbeider veldig godt og det er utrolig hva vi får til sammen. Forrige uke leverte vi 70 store pizza til Colina Camping. Pal kjørte dit med bilen full av pizza. Han ble spurt hvordan i all verden vi greier å lage så mange pizza og levere alt på én gang. Det handler om god organisasjon og effektivitet. Jeg liker å jobbe slik. Er jeg først i gang er det bare å kjøre på.

I motsetning til Pal og de andre, er han ikke i direkte kontakt med kundene da han stort sett er på kjøkkenet. Likevel har han en liten fanklubb, som består av landsbyens barn.

Populær pizza

-De kommer alltid inn for å hilse på meg. De gir meg de beste smilene og spør hvordan det går med meg. De kjenner godt til Mr. Singh’s pizza, for de pleier å bestille den når de har bursdagsparty. Men selv om jeg er på kjøkkenet mesteparten av tiden, følger jeg med på Mr. Singh’s sosiale medier!

Pal Virk dukker opp, og tar plass ved bordet. Han er i godt humør etter å ha levert pizza på den norske skolen i Alfaz.

-Det er nesten slik at vi krangler om hvem som skal ta den leveringen når de bestiller pizza hos oss, ler Pal. For et flott miljø de har på skolen. Barna heier på oss når vi kommer og holder tommelen opp. Når sant skal sies, har vi bare hyggelige kunder. Det skal ikke så mye til før de viser takknemlighet. Vi leverer alltid en liten boks med hvitløksaus sammen med pizzaen. I går glemte vi å legge en boks i bestillingen på en stor pizza. Kunden ringte og var helt fortvilet. Det var ingen pizza uten sausen. Vi dro tilbake umiddelbart. I stedet for å være sur, var kunden kjempetakknemlig for at vi kom med sausen så raskt. Slikt varmer.

Monty, også kjent som Little Man, dukker også opp og tar plass ved siden av oss. Han klapper kameratene på skulderen. Han har vært om bord i bedriften et par år, og er bedriftens andre pizzabaker.

Jobbet døgnet rundt

-Jeg hjelper også til i baren og med leveringer når det trengs, sier han. Men hovedsakelig er jeg på kjøkkenet. Det er viktig med to pizzabakere, da vi har mye jobb og lange dager.

Han hadde nok å gjøre for et par måneder siden da Big Man var i India på en vel fortjent ferie i flere uker.

-Vi var litt bekymret på forhånd, for plutselig ville jeg stå alene om jobben. Alt gikk som smurt. Det var i hvert fall ingen som klagde på pizzaen den tiden Big Man var borte. Det er nok fordi jeg også lager pizza med hjertet, sier han med en spøkefull tone.

Intervjuet er over, og vi takker for oss. Big Man gir et tegn på at det er noe han ønsker å si.

-Mange spør oss om vi har pizza uten gluten og vegetarianerpizza. Kan dere skrive at vi har det? Tusen takk, det setter jeg stor pris på. Vi gleder oss til å se reportasjen.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063649055340

Telefon: 635 761 997/631 930 175