Anita Skinnes Heede kommer fra Oslo, hvor hun vokste opp på Grunerløkka og Haugerud. Hun bor og jobber i Norge, men så ofte hun kan tar hun flyet til Alfaz del Pi, hvor hun har en leilighet i Residental Park.

Mitt drømmested er på Costa Blanca, nærmere bestemt Alfaz del Pi og områdene rundt. Siden jeg har mulighet til å benytte meg av hjemmekontor og har en bolig i Alfaz, prøver jeg å reise ned rundt tre ganger i året. Leiligheten min ligger i et rolig og stille strøk med felles basseng og en flott hage. Det finnes mange turområder rett i nærheten, faktisk så mylder det av stier og flott natur.

Jeg pleier ofte å dra til Albir for å nyte solen, sjøen og de mange koselige spisestedene. Jeg liker meg der både på dagen og kvelden. Jeg drar også en del til Benidorm for å ta en spasertur langs strandpromenaden frem til gamlebyen mens jeg ser på det yrende gatelivet.

gatebilde Alfas

Anita tar seg ofte en spasertur rundt i de sjarmerende gatene i gamlebyen i Alfaz del Pi.

Klimaet er det aller beste med Costa Blanca. Det gjør så godt på kroppen. Noen uker her uten å tenke på snømåking er en befrielse. Men jeg trives ekstra godt på sommeren, som er noe helt spesielt i dette landet. Det er alltid så mye som skjer.

Det jeg setter så stor pris på her er at fra Alfaz Del Pi har man uendelige reisemuligheter og aktiviteter, både for stor og små. Mine barn har vært her så og si hvert år siden de var små. Nå er de godt voksne og har alltid noe å finne på. Fornøyelsesparken Terra Mitica, Aqualandia vannskliepark, Mundomar dyrepark, Guadalest og Fonds De Algar er blant de mest populære plassene. For ikke å glemme Altea og den berømte Kirkeplassen. Selv liker jeg markedene veldig godt, men i disse dager drar jeg dit kun når jeg trenger noe, for ellers er det så lett å bli fristet til å kjøpe for mye og masse ting man ikke trenger. Frukt og grønnsaksmarkedet er vel favoritten min.

Frukt og grønnsaker kjøper Anita på byens marked, som finner sted hver fredag.

Jeg pleier å være her på sommerhalvåret, men jeg var her sist påske. Da tok jeg en tur til fyret i Albir. Langs nesten hele veien satt spanske familier ute på piknik og koste seg med mat og drikke. Det hadde jeg aldri sett før. Det å kunne være her i forskjellige sesonger gir ett litt annet bilde av hvordan det daglige livet i Spania er.

Jeg kommer veldig godt overens med spanjolene, og her i området er de ekstra hyggelige og hjelpsomme. Jeg valgte for lenge siden å lære meg spansk, og det anbefaler jeg alle som ofte besøker Spania å gjøre, for det forandrer alt. Livet her nede blir mye enklere og rikere, og de innfødte møter deg på en helt annen måte. De setter veldig stor pris på at du prøver, og hjelper deg frem. Det er først når du lærer språket at du skjønner hvordan spanjoler egentlig er.

Stranden i Albir besøker Anita året rundt.

Kommer man hit på ferie, anbefaler jeg at man tar inn på hotell i Albir, som tilhører Alfaz del Pi, for da har man gangavstand til stranden. Det er mange hoteller å velge mellom. Men man kan jo også leie en bolig om man er mange eller foretrekker det, for her er det mange muligheter.

Det som gjør dette til mitt store paradis er at etter 31 år i området har jeg blitt godt kjent, og det gjør alt så mye enklere når det for eksempel gjelder offentlige kontorer hvor man får god hjelp når det trengs. Jeg vet hvor jeg får tak i de beste matvarene, frukt og grønnsaker, jeg vet hvor jeg må dra om jeg blir syk. Det er ikke uten grunn at jeg kaller Spania mitt andre hjemland.