I høst er det klart for en ny konsertturné med den populære artisten Jenny Jenssen. Denne gangen er det sjømannskirkene som får besøk.

Av Olav Barhaugen

Det er tre sjømannskirker på fastlandet i Spania, og Jenny besøker alle tre. Turnéen starter i Albir den 29. september, fortsetter i Torrevieja den 1. oktober og avsluttes på Costa del Sol 3. oktober. Konserten er en hyllest til Cornelis Vreeswijk, som Jenny har et kjært forhold til.

– Jeg har så lenge jeg kan huske elsket hans musikk. Fikk den nok inn med morsmelken da jeg som liten pike ble kjent med hans melodier. Husk, han og Ann Louise Hanson slo gjennom i 1964 – samme året som jeg ble født med melodien «I natt jag drømde». Hans musikk har liksom alltid vært der for min del.»

Cornelis Vreeswijk levde et hardt liv, og ble bare drøyt 50 år gammel. Men etterlot seg både mange flotte melodier og mange skandaløse historier

Cornelis Vreeswijk hadde et enormt repertoar og han var en bohem som levde livet til fulle. Mange sier at han opplevde mer på sine 50 år her på jorden enn det de fleste vil oppleve på 100 år. I konserten skal publikum få en reise i Cornelis liv, hans kjærlighetsliv og ikke minst forhold til kvinner.

– Han var en evig romantiker, men ble etter hvert noe bitter overfor kvinner og levde litt «bruk og kast». Kanskje vil publikum oppleve nye sider ved denne trubaduren gjennom mine øyne, tale og sang?

– Jeg er også nær venn av Hans Erik Dyvik Husby som spilte Cornelis i filmen om Cornelis Vreeswijk sitt liv. Gjennom han har jeg fått en del historier som kanskje ikke er like kjent for allmenheten. Og, når det gjelder musikken til Cornelis så er jo den katalogen enormt stor å ta av. Det er nesten slik at en har for mye å velge mellom.»

Jenny er en flittig gjest på Costa Blanca. Hun var Din Reportasje sin første forsidedame. Dette bildet ble tatt under fotosesssion på Hotel Moli

Det har blitt mange besøk i sjømannskirkene for Jenny i årenes løp. Kirkene er jo et samlingspunkt for mange nordmenn i utlandet, og hun synes det er flott at de også kan gi rom for slike konserter.

– Det er veldig hyggelig når en bor i Norge å få besøke nordmenn i utlandet. Jeg har møtt utflyttede folk fra min egen hjembygd som jeg ikke har sett på mange, mange år. Stas at de finner veien til mine konserter. Jeg har også fått mange nye venner på mine sjømannskirkekonserter. Ellers elsker jeg å få til allsang. Alltid ekstra koselig når publikum blir med i konserten. Jeg liker også å snakke «rett fra levra» og det gleder meg at det er så høyt under taket i sjømannskirkene at det går an.»
– Sjømannskirkene er jo som å komme hjem, og til nå har jeg opplevd at publikum byr på seg selv og gjerne vil inkluderes i konsertene mine. Det er stas. Jeg elsker nærhet til publikum. Det å kunne ta på folk, se de i øynene, få til allsang, da storkoser jeg meg!»

Jenny kan også fortelle oss at hennes forhold til sjømannskirkene er spesielt av mange årsaker:
– Min bror døde nemlig i Thailand for flere år siden. Jeg dro til Thailand for å hente han hjem og den støtten og hjelpen jeg fikk fra sjømannskirken og sjømannspresten var uunnværlig. Det var som å ha en familie rundt seg som bare ville en det beste. Sjømannskirken er veldig, veldig spesiell for meg.»

Jenny Jenssen og familien har hus i Quesada, og tilbringer så mye tid de kan der.

På spørsmål om hva det er som gjør at Jenny Jenssen stadig vender tilbake til Spania, svarer hun at Spania og Costa Blanca har blitt hennes andre hjemland:

– Jeg elsker klimaet, kulturen, maten, atmosfæren, naturen og folkelynnet. Syns også vi nordmenn «løsner» litt opp når vi kommer til Spania. Føler meg faktisk litt spansk når jeg er i Spania. – Kanskje jeg var en «senorita» i mitt forrige liv?
Vi har hus på Costa Blanca-kysten og vi har ikke angret en dag siden vi kjøpte. Vi blir rett og slett bare mer og mer glad i Spania og planlegger å være der mer i fremtiden. Hvem vet, kanskje vi tar et lengre opphold og at vår datter Tilje går på skole i Spania?»

Jenny Jenssen hadde en lignende turné sist vinter. Her er en smakebit fra konserten på Restaurant Nor i Benidorm.

Konsertene er altså som følger:

29/9 kl 19:30 – Sjømannskirken i Albir – Carrer Mart 8 – Albir

1/10 kl 19:00 – Sjømannskirken i Torrevieja – Calle Ravel 4 – Torrevieja

3/10 kl 19:00 – Sjømannskirken Costa del Sol – Avenida del Cortijo 3 – Calahonda

Forhåndssalg av billetter i de respektive kirkene