Carolina hadde lenge vurdert øyenlokkoperasjon da øyelokkene for lengst hadde sunket langt nedover øyet, og gjorde at hun så dårlig. Da hun fikk muligheten til å operere seg gjennom jobben, slo hun til med en gang.

Selv om hun visste alt ville gå bra og hun virkelig trengte en øyelokkoperasjon, var Carolina Delgado Jönsson likevel ikke høy i hatten da hun møtte opp på Palomares-klinikken i Benidorm. Klokken var nesten tre, og alt hun kunne tenke på var at om noen få timer ville hun være trygt tilbake i stuen sammen med hundene sine.

-Jeg hadde forberedt hele huset på forhånd, ler den energiske kvinnen. Jeg hadde vasket huset, i tilfelle noe uventet skulle oppstå og jeg ble liggende, jeg liker å ta alle forbehold. Jeg hadde lagt frem bandasjer og hadde til og med forberedt middagen for et par dager.

LITT NERVØS VAR HUN: Den spansk-svenske kvinnen hadde store forventninger til operasjonen, men var en smule nervøs da hun ankom Palomares-klinikken i Benidorm.

Gikk som smurt

Men da hun møtte sine kollegaer på Palomares-klinikken, og Dr. Alejandra Amesty Murillo, som hun kjenner fra før av, slappet hun av umiddelbart.

-De hadde fortalt meg på forhånd at alt ville gå som smurt. Operasjonen skulle vare i cirka en time, og etter et par timer ville jeg bli kjørt hjem igjen. Men jeg tror det er slik med oss alle. Ingen liker å bli trillet inn på operasjonsstua, uansett hvor lite inngrepet er.

Grunnen til at hun endelig bestemte seg for å ta tak i problemet og gjennomgå en øyenlokkoperasjon, var at da hun var på besøk på Miranzas klinikk i Calpe, dro Dr. Alberto Artola i huden i øyelokkene hennes og sa: ”Carol, du kan da umulig se godt med dette teppet du har over øynene.”

Våken under hele operasjonen

-Akkurat nå er jeg på et godt punkt i livet mitt. Jeg tar alt så mye roligere, og nå som mine to flotte sønner er voksne, kan jeg tenke litt på meg selv. Akkurat det som skjedde i Calpe, fikk meg til å tenke. Da jeg tok en god titt i speilet samme kveld, så jeg at øynene mine var stressa og lei seg. Det var nok derfor de gråt hele tiden. De var slitne! Uansett om jeg så mye på TV, leste eller kjørte bil, kom det tårer fra øynene mine hele tiden. Nå er øynene mine glade, og dette problemet eksisterer ikke lenger.

GODT TATT VARE PÅ: Hele operasjonen var over på en time, og Carolina kunne dra hjem igjen et par timer etterpå.

Hun var våken under hele operasjonen, og kunne snakke med legen hele tiden. Hun kjente overhodet ingen smerter under operasjonen, og var overrasket over at hun ikke blødde.

-Det var visst bare ved ett tilfelle at det kom ut noen dråper med blod, men det var alt. Jeg må innrømme at jeg ikke så spesielt vakker ut da jeg så meg i speilet neste dag. Derimot hadde jeg knapt blåmerker, men øyenpartiet var selvfølgelig veldig opphovnet.

Stor forskjell andre dag

Allerede etter andre dag begynte Carolina å merke forskjell. Hun hadde øyevipper! Neste dag gikk det plutselig opp for henne at hun kunne se oppover. Hun kunne ikke huske sist gang hun hadde vært i stand til å gjøre det. Etter som dagene gikk utvidet synsfeltet seg stadig mer.

FØLER SEG TI ÅR YNGRE: For Carolina har resultatene fra operasjonen vært langt over det hun forventet. Hun hadde aldri forventet at ansiktet hennes skulle forandres i så stor grad.

-Det var rene magien, tro meg, stråler den spansk-svenske kvinnen. Synet ble også enormt forbedret. Hadde jeg visst at dette skulle bli resultatet, hadde jeg gjort det for lenge siden. Det er så rart, for det er mange år siden jeg sluttet å sminke meg. Jeg hatet å bruke sminke, og nå vet jeg hvorfor. Jeg hadde helt glemt at det var fordi jeg ikke hadde noe å sminke øynene mine på. Nå elsker jeg sminke. En venninne ga meg en kjempegod mascara, som jeg har brukt flittig. Øyenskygge bruker jeg selvfølgelig også. Selv om jeg ikke sminker meg hver dag, er det veldig gøy!

GODT FORNØYD LEGE: Dr. Alejandra Amesty Murillo var godt fornøyd med resultatet da hun møtte pasienten sin en uke etter operasjonen.

Når dette intervjuet finner sted, har det gått nesten en måned siden Carolina ble operert. Hun kan trygt si at det har forandret livet hennes.

Som født på nytt

-Jeg føler meg som et barn! Jeg ser verden med nye øyne, bokstavelig talt. Jeg føler stor takknemlighet overfor Dr. Amesty for den gode jobben hun har gjort. Alt har gått så greit, og det var egentlig ingenting i forhold til det jeg hadde forestilt meg på forhånd. Best av alt, jeg har følt meg trygg hele veien.