Helt siden hun var et lite barn har Anne Lise Johannessen hatt kunsten som lidenskap. I disse dager setter hun siste strøk på maleriene som hun stiller ut på Brew Rock i Altea om noen dager.

Din Reportasje møter kunstneren på en café, bare noen få meter unna strandpromenaden i Albir. Hun ser en smule sliten ut. Arbeidsdagene har vært lange i det siste, men hun klager ikke.

pa-cafe

-Jeg stiller ut hele tretti malerier på utstillingen min, som finner sted på Brew Rock, 3. desember. Ikke alle er ferdige ennå. Det ligger mye arbeide bak hvert maleri, men dette er jo hva jeg elsker å gjøre. Og i dag fikk jeg faktisk en telefon fra en kunstsamler i Norge som er interessert i å kjøpe et av mine største malerier. Jeg har all grunn til å være fornøyd.

Kunstneren, som ble født i Oslo og vokste opp i Lunder på Kråkerøy, kan fortelle at hun begynte å male da hun var bare fire år.

little-girl-drawing-rainbow-14791647-1

-Siden vi ikke hadde hvit tapet på veggene på Kråkerøy, bare blomstrete, så begynte jeg å male bak på mine besteforeldres flotte malerier. Jeg snudde dem helt enkelt, og begynte å arbeide. Og vips, så hadde vi et nytt maleri med ferdig ramme!

Hun laget også egne leker, som dukker og dukkehus. Dukkene laget hun av piperensere, og tapetet til veggene i dukkehuset tegnet hun selv. Hun lagde til og med flaskeskip sammen med oldefaren.

-Oldefar lærte meg alt om tålmodighet gjennom denne prosessen. Bitene kom på plass litt etter litt. Sånn er det jo også når man maler.

Kunstneren som beskriver seg selv som en livsglad og nysgjerrig jentunge på seksti år, har bodd på mange forskjellige plasser i sitt liv.

spain

-Jeg har alltid likt å dra til nye steder. Jeg var bare sytten år da jeg flyttet til Sverige alene. Det var jo slik på den tiden at nordmenn dro til Sverige for å få jobb og tjene gode penger. Verden forandrer seg fort. I dag er det jo svenskene som drar til Norge for å gjøre akkurat det samme.

Kunsten har hun hatt som følgesvenn hele livet, men det var først da hun flyttet til Spania for femten år tilbake at hun fikk tid til å kjenne på kunsten for alvor.

-Jeg jobbet veldig hardt da jeg bodde i Sverige og hadde alltid to jobber. Men så sa det stopp en dag da jeg brakk ryggen og nakken i en bilulykke. På den tiden var det en tragedie, men i dag er jeg takknemlig for at det skjedde. Hadde ikke ulykken skjedd, hadde jeg aldri fått utvikle meg gjennom kunsten slik jeg gjør i dag.

stpr-pa-stranden

Kunstneren betaler for kaffen før veien går videre til stranden. Foran det blå havet, på de hvite steinene, setter Anne Lise tre av sine malerier slik at vi får en god titt på hver.

bilde-1-dsc00573

-Det er mye som skjer i bildene mine, sier den tankefulle damen. Utstillingen har fått navnet «Mellom Drøm og Virkelighet». Jeg liker å fokusere på det positive, og dette gjenspeiles i arbeidene mine. Vi har så lett for å fokusere på negative saker og hendelser at vi ikke greier å se alt det vakre rundt oss. Illusjoner, drømmer, eventyret i livet… Det er så viktig. Hvorfor skal man ikke tro på mirakler? Jeg setter også fokus på foreningen mellom alle mennesker og religioner.  Vi har alle det samme målet, og det er å få leve lykkelige med det vi er og tror på.

Kunstneren er en ordentlig globetrotter og finner mye inspirasjon i reisene sine. Men hun blir også inspirert i hverdagen av alt det hun har rundt seg.

bilde-2-dsc00581

-Det kan være en melodi, en følelse, en situasjon. Det kan være en fugl som elegant flyr opp mot himmelen. Det handler om å få uttrykke seg uten regler og rammer. Om å få se en ny virkelighet ta form og kunne være privilegert nok til å få dele dette med andre.

På vei tilbake til bilen vår, peker Anne Lise på et leilighetskompleks foran oss. Det står som et høyt tårn med en fantastisk utsikt til havet.

brew-rock

-Der bor jeg helt øverst, smiler hun. Jeg bruker mange timer på terrassen. Du kan se så mye vakkert derfra. Jeg liker også å ta bilder, og jeg har mange av utsikten til soloppgangen, skyene og av havet. Det er mulig jeg stiller ut mine fotografier neste gang jeg har utstilling. Men akkurat nå har jeg mer enn nok med å tenke på utstillingen på Brew Rock. Det er jo bare noen dager til! Jeg håper mange kommer. Det vil bli servert gløgg og tapas, og det vil bli verdens beste musikk.

Det lange, lyse håret hennes blåser i vinden idet hun tar farvel. Hun kikker drømmende opp i luften et lite øyeblikk. I løpet av et sekund er det som om verdenen stopper opp for henne.

-I dag skal jeg ikke jobbe, smiler hun. Det er viktig å ta en break. Men hodet mitt er konstant fylt med idéer. Inspirasjon er noe som bare er der hele tiden.

Vernissagen til Anne Lise Johannessen finner sted 3. desember, fra kl. 17.00 til kl. 20.00, på Brew Rock. Adressen er: Carretera del Albir, 25. Altea. Utstillingen varer helt frem til slutten av januar. Ønsker du mer informasjon, ta kontakt med Anne Lise på telefon 665 426 009.

Liker du facebooksiden til Din Reportasje/Tu Reportaje vil du motta alle våre reportasjer idet vi legger dem ut.

welcome