Nette Bådal står bak konseptet Best Body & Being (BB&B), som blant annet hjelper folk ned i vekt eller å stumpe røyken med hypnoterapi.

Terapeuten kom til Spania i 2016, hovedsakelig for å åpne nye horisonter og være nærmere sin far, som bor i Albir.

-Jeg må jo si at jeg til syvende og sist har hatt et nokså tradisjonelt liv på tross av at jeg har holdt på med mye forskjellig, sier Bådal blidt. Jeg studerte til å bli førskolelærer, jeg giftet meg og fikk barn nokså ung og jeg bodde på en bondegård. Da mannen min og jeg skilte lag, ønsket jeg å lage et nytt spor som kunne lede til store endringer og utfordringer i livet mitt. Jeg bestemte meg for å flytte til Spania. Det var naturlig for meg å velge Costa Blanca, siden faren min bor i Albir.

3

Den unge forretningskvinnen kjøpte en eiendom i vakre omgivelser i Polop, hvor det var nok plass til å huse hennes ti hester, som ble med til Spania.

-Jeg har alltid hatt et helt spesielt forhold til dyr, det er lett for meg å kommunisere med dem. På bondegården drev jeg blant annet med hesteoppdrett og rideskole. Gjennom dette fikk jeg en god innsikt i hvilke fantastiske terapeuter dyr er.

Da Bådal kom til Spania følte hun at tiden var inne for å sette i gang med noen planer hun lenge hadde gått med, og som gikk ut på nettopp terapi.

-Jeg følte en sterk lyst til, og ønske om å bygge videre på kunnskap og erfaringer jeg hadde fra før av med hensyn til både mennesker og dyr. I de siste to årene har jeg derfor videreutdannet meg og studert hypnoterapi. Jeg har fått et mye dypere innblikk i hvorfor vi mennesker handler som vi gjør. Det er utrolig interessant og komplekst.

”Hypnose er en behandling for vanlige mennesker som sliter med hverdagsproblemer”

LOGO NETTE - copia

Når hun blir spurt om hva klinisk hypnose egentlig går ut på, sier hun at dette er et spørsmål hun ofte får, og at mange misforstår konseptet.

-Som ordet tilsier, hypnoterapi er hypnose brukt i terapi, og er en godkjent og meget gammel behandlingsform. Det underbevisste sinnet rommer blant annet alle minner, vaner, og overbevisninger som man har tatt med seg gjennom livet. Under hypnose omdanner og nøytraliserer vi negative minner og fjerner feilaktige overbevisninger. Da kan problemet forsvinne der og da. Ofte er det bare at vi har kjørt oss fast i et spor, og det kan rettes.

Hun foreslår at vi lukker øynene og innbiller oss at vi står på toppen av en bakke full av snø etter at vi har laget et spor.

2

-Etter hvert som dere sklir nedover gang på gang, merker dere at sporet ikke fungerer så bra. Dere vurderer å lage nytt spor, men det gamle sporet er kjørt så hardt og blitt så dypt at dere fortsetter i det gamle. Slik fungerer også hjernen vår. Erfaringene våre lager «spor» i hjernen som det er lett for oss å fortsette i. Det vi hypnoterapeuter gjør, er å lede dere tilbake til bakken, hvor det nå er puddersnø og utråkka terreng, slik at dere kan kjøre akkurat der dere vil.

Transen man kommer inn i ved klinisk hypnose er en slags søvnlignende tilstand, som alle av oss faktisk går inn i helt av oss selv mange ganger daglig, ifølge eksperten.

– Man kan ofte erfare spontane tilstander av hypnose når man dagdrømmer eller kjører bil, også like før man sovner. I mellomrommet mellom våkenhet og søvn er man spesielt mottagelig. Når man blir hjulpet inn i transe, formidler hypnoterapeuten positive forslag som kan rette på problematikken.

0 - copia

Hypnose er ifølge terapeuten en behandling for vanlige mennesker som sliter med hverdagsproblemer. Mange ønsker å slutte å røyke eller har vektproblemer, andre sliter med angst, fobier og depresjon. Selvtillits- og søvnproblemer er også utbredt. For barn og unge er sengevæting en gjenganger.

-En time starter med en konsultasjon, hvor vi snakker og kartlegger problemet. Som regel ender det med en behandling der og da, i en stol eller på en behagelig benk med avslappende bakgrunnsmusikk. Hvis problematikken er kompleks kan det være jeg ønsker å diskutere den med andre profesjonelle først, det kan være mange måter å løse problemet på. Jeg har et bredt samarbeid med den anerkjente hypnotisøren Torgrim Holte, som har vært en døråpner og en pioner innen sitt arbeide. Mange assosierer han med «showhypnose», men det er et helt annet konsept. Det vi gjør i private timer er å kartlegge behov og lage et opplegg spesielt tilpasset hvert tilfelle. Torgrim sitter på lang erfaring og er veldig dyktig i sitt fag.

1

Helt siden hun jobbet som førskolelærer har Bådal, som har to egne barn og et fosterbarn, vært opptatt av å hjelpe mindreårige.

-Jeg har planer om å jobbe mer med barn i nær fremtid. Barn og ungdom er mer åpne for nye forslag fordi sporene i hjernen deres ikke er like «opptråkket» som i hjernen til voksne. De unge har mange krav og utfordringer i dagens samfunn og det er viktig å hjelpe dem å finne rett ”spor” på et tidlig tidspunkt. Dyr har en enorm og tillitskapende effekt på barn, og jeg planlegger å benytte dyr aktivt i terapi.

Nylig åpnet Best Body & Being kontor hos Marfil Smiles i La Nucia, hvor det om ikke så altfor lenge blir åpen dag, slik at folk kan bli bedre kjent med tjenestene Bådal tilbyr.

DSC05129

– Jeg er veldig takknemlig til eierne av klinikken som har åpnet dørene sine for meg. Marfil Smiles gir jo et helhetlig godt tilbud og har et stort nettverk av skandinaviske pasienter. At jeg tidligere har hatt tannlege- og sprøyteskrekk er jo litt morsomt å tenke på. Jeg håper å kunne hjelpe mange med å bli kvitt tannlegeskrekken, for klinisk hypnose har vist seg å være svært effektivt i denne sammenhengen.

I forbindelse med anledningen åpen dag, som finner sted 20. oktober, vil Bådal komme med et spesielt høsttilbud til nye pasienter.

-Alle interesserte vil kunne benytte seg av vektreduksjon-hypnose som går over fire behandlinger til sterkt redusert pris. Inkludert er stil- og fargeanalyse. Når man har gått ned i vekt, trenger man nye klær og noen gode råd om stil og nye måter å kle seg på. Jeg tenker at dette må være en flott julegave til dem som ønsker å være ekstra fine til jul. Det handler bare om å bestemme seg.

VISITTKORT JPG