Charo Rodriguez Fontenla ble født i Madrid men kom til Alfaz del Pi som tenåring. Da hun var 25 år møtte hun norske Svanhild, som skulle legge ned den første steinen i Charos karriere som frisør.

Charo tar imot DIN REPORTASJE med åpne armer da vi ankommer hennes stilige frisørsalong, Rocha’s hair, i Alfaz sentrum, bare noen meter unna Kulturhuset.

-Velkommen skal dere være, sier hun, og tar av seg masken men bevarer avstanden.

-Jeg skulle så gjerne gitt dere en klem, men det går jo ikke i disse tider. Vi gjør så godt vi kan med å holde reglene, og det innebærer en del ekstra jobb.

Hun tar oss med rundt i salongen, som er nokså stor og som har et ekstra rom for massasje. Her kan man også få behandling på negler og føtter, for de som ønsker det. Men det er håret de fleste kommer for å ordne, og det gjelder både kvinner og menn.

Norske Svanhild viste veien

-Det er takket være norske Svanhild Utengen at jeg ble frisør, smiler Charo. Hun hadde en frisørsalong her i Alfaz ved mine foreldres café, hvor jeg hjalp til på den tiden. En dag ble hennes ansatt syk. Da spurte hun meg om jeg ikke kunne komme og hjelpe henne med å vaske hår og forskjellig, om hun viste meg hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg spurte foreldrene mine om det var greit, og de sa ja. Jeg var kjempeglad, for frisøryrket hadde alltid fascinert meg. Det ble etter hvert til at hun tilbød meg lærlingplass i salongen, og hun betalte akademiet som jeg begynte på kveldstid.

Da Utengen stengte salongen, begynte Charo for seg selv i et lokale i hovedgaten i Alfaz del Pi.

-Først søkte jeg om jobb i en salong i Altea, hvor jeg ikke trivdes. Etter å ha jobbet med Svanhild var det ikke så lett å jobbe for andre, hun var bare verdens beste på alle måter. Jeg har aldri angret på at jeg tok steget og startet for meg selv.

Etter 16 år i hovedgaten, flyttet hun salongen til der den er i dag, og hvor hun nå har vært i 11 år.

Mange stamkunder

-Det var så vanskelig å finne parkering i hovedgaten, kundene klagde mye på det. Her er det ideelt å jobbe, det er stille og rolig, og man finner enkelt parkering på Kulturhuset eller andre steder i nærheten. Det eneste er at man ser ikke salongen fra gaten. Det gjør egentlig ikke så mye for jeg har mange stamkunder, og de anbefaler meg til sine venner.

Selv om hun har både spanske, engelske og nederlandske kunder, er det skandinaver som besøker salongen hennes mest.

Snakker norsk

-Det er kanskje fordi jeg snakker norsk, og at jeg er vant med den typen hår skandinaver flest har. Det er et kresent publikum, og de liker at du lytter godt til det de har å si, hvordan de vil ha håret sitt, og det gjør jeg. Jeg er slik selv, så det har jeg ingen problemer med å forstå dette. Det finnes jo ikke noe verre enn å gå misfornøyd ut fra frisøren, ler hun.

Hun kan fortelle at akkurat nå er det veldig stille i salongen på grunn av at det er så lite skandinaver i byen på grunn av koronakrisen. Derfor åpner hun bare frem til klokken tre, men til vanlig er salongen åpen også på ettermiddagen. Den ekstra tiden hun har, bruker hun til å lære seg mer om Facebook og hvordan hun kan promotere salongen her.

-Men jeg har interessante planer for høsten, når noen av kundene forhåpentligvis kommer tilbake fra Skandinavia, smiler hun. Jeg har blitt kjent med en fantastisk dame som driver med chiromassasje. Det er veldig populært for tiden, og hun er veldig dyktig, hun har hjulpet meg med nakken ved flere anledninger. Hun kommer til å bruke det rommet bak her, sier frisøren og viser oss plassen som er like pent dekorert som resten av salongen.

-Jeg liker å passe på detaljene, det er jo det som gjør den store forskjellen. Jeg liker at det er pent og koselig i salongen, og ikke minst at det er rent og ryddig. Kundene setter stor pris på det, avslutter hun.