I dag fyller Din Reportasje ett år. Jeg kan nesten ikke tro at det er sant. Tiden har flydd. Det har vært mye å gjøre.

FLAGG MUNDO

For tre år siden bestemte jeg meg for å gjøre noe nytt. Jeg hadde bodd i sentrum av Paris og Madrid i nesten tretti år, hvor jeg blant annet hadde jobbet for amerikanske ABC News, ELLE og avisen El Mundo. Men ingenting motiverte meg lenger og jeg lengtet etter mer naturlige omgivelser, helst langt fra storbyen.

Jeg bestemte meg for å ta et friår, gjøre noe helt annet som å skrive på boken min og tenke på hva jeg ville gjøre videre. Jeg ringte Fru Flytt, som opp gjennom årene har blitt som en del av familien. Hele inventaret i leiligheten min i Madrid ble flyttet til et sjarmerende rødt og hvitt hus i Verdal sentrum. Lolita, Odin og Balzac, altså hundene, ble selvfølgelig med på flyttelasset. Jeg hadde ikke bodd i Norge på snart tretti år. Det var en flott erfaring på mange måter. Jeg fikk møtt gamle venner og fikk nye, og jeg fikk pratet norsk hver eneste dag. Det var på høy tid!

altea

Tiden fløy. Før jeg visste ordet av det, var jeg tilbake i Spania, i Altea. Fru Flytt kom med møblene. I løpet av noen timer var alt på plass. Etter et lynraskt samarbeide med SpaniaPosten, lanserte jeg Din Reportasje. Dette var et prosjekt jeg hadde hatt i bakhodet i lang tid. Jeg hadde jobbet med alt innen tekst i min karriere, jeg hadde erfaring innen markedsføring og jeg dominerte sosiale medier. Nå hadde jeg lyst til å gjøre noe hvor disse verdenene møtte hverandre. I dagens media går de jo hånd i hånd.

DR LOGO

Målet var klart. Din Reportasje skulle produsere digitale markedsføringsreportasjer. Å skille seg ut på sosiale medier er ingen enkel sak, men Din Reportasje skulle greie det med originale og velskrevne reportasjer, og mye kreativ bildemateriale. Reportasjene skulle skrives på bloggen til Din Reportasje og publiseres på Facebook-siden med samme navn. Selv om kundene betalte for publiseringen, skulle Din Reportasje velge spørsmålene og skrive fritt. Kunden skulle alltid få korrektursjekk, og skulle alltid være fornøyd.

ANLU

Siden den gang har Din Reportasje publisert hele 90 reportasjer. Det er mange på ett år. Det ligger mye arbeide bak hver reportasje. Ord, setninger, avsnitt og bilder jobbes med til den minste detalj — for at resultatet skal bli mest mulig effektivt og ikke minst interessant. Det er kanskje derfor vi har hatt bare fornøyde kunder. Jeg kan ikke huske en eneste en som ikke har smilt da hun eller han så sluttresultatet. Det som gjør meg spesielt glad, er responsen fra leserne som stadig sender oss meldinger for å takke for at vi gjør dem bevisste på alt det gode våre kunder har å tilby, spesielt på Costa Blanca nord.

Man fyller ikke ett år hver dag. I denne alderen er det viktig å utvikle seg. Den første fredagen i måneden vil vi publisere en spalte. Den vil handle litt om det jeg opplever i min jobb hos Din Reportasje, og om alle de flotte menneskene (og hvorfor ikke også om de mindre flotte) jeg møter. Mine tanker om ting som jeg ønsker å dele med dere. Jeg ønsker også å motta brev fra leserne om erfaringer dere har hatt relatert til noe eller noen vi har skrevet om. Det er ikke mulig å publisere alt, men Din Reportasje ønsker å bruke det som er mest aktuelt for leserne. Det kommer flere nye elementer etterhvert, men det blir en overraskelse.

takk

Vi vil begynne Din Reportasje sin nye etappe med å takke alle dere der ute som leser og deler Din Reportasje sitt stoff, og gratulere dere med dagen. Leserne er en viktig del av Din Reportasje, siden dere hjelper oss å publisere det vi skriver gjennom å like, dele & kommentere. Dette hadde ikke vært mulig uten dere! Vi lover at vi skal jobbe hardt for å kunne fortsette å tilby dere spennende og nyttig stoff, slik at dere fortsetter å like, dele & kommentere — idet vi går inn i vårt andre år. Gratulerer med dagen alle sammen!

Ann-Louise.

Redaktør

Din Reportasje