Etter et vanskelig år smiler livet på nytt til Onkar hos Mr. Singh’s. Mange av kundene har kommet tilbake til Costa Blanca, så nå er det full fart på kjøkkenet.

Som vanlig blir DIN REPORTASJE mottatt med et bredt smil og åpne armer av Mr. Singh, alias Onkar. Han kan fortelle at han sjelden har følt seg så vel som i den siste tiden.

På begynnelsen av året ble Onkars far i India syk. Situasjonen var så alvorlig at inderen bestemte seg for å vende nesen tilbake til gamlelandet for å hjelpe familien. Der ble han i mange uker til faren ble bra igjen.

-Det var et vanskelig valg jeg tok da jeg dro til India, spesielt med tanke på Covid. Jeg var ikke i tvil om at jeg måtte dra. Legene sa at faren min hadde fått en svulst på hjernen, og at han hadde små sjanser for å overleve en operasjon. Han mistet sakte men sikkert bevegelse i armer og bein. Hele familien var veldig bekymret.

ET GODT TEAM: Selv om det ikke blir så mye fritid på Onkar, bruker han den sammen med familien.

Reiste til India

Tidlig i mars satte Onkar seg på et fly med retning New Delhi. Det samme gjorde søsteren, men fra Belgia, hvor hun bor. Mens kona satt i Alfaz og lette etter det beste hospitalet med de beste legene i New Delhi, dro Onkar og søsteren til sykehuset der faren var innlagt.

-Vi ville ikke at han skulle opereres der, siden legene ga ham så små sjanser for å overleve en operasjon. Jeg sier det alltid, tenker man positivt går det ofte rett vei. Men jeg må innrømme at selv om jeg var blid og sterk hver gang jeg var sammen med faren min, så gråt jeg nesten hver gang da jeg dro fra sykehuset. Men jeg ønsket at faren vår skulle se oss positive, vi fortalte ham aldri hvor alvorlig situasjonen hans var.

Faren ble etter hvert innlagt på et privat hospital i New Delhi, der de brukte amerikansk teknologi. Som ved et mirakel overlevde han operasjonen.

-Så fort han var operert og kom seg hjem, var han sterk som en tiger, stråler Onkar stolt og klapper knyttnevene mot brystet. Han er alltid like blid, men i dag er han ekstra glad, det synes lang vei.

FORNØYD: Mr. Singh’s Food & Drinks går bra takket være trofaste kunder.

Takknemlig

-Det er noe helt spesielt å komme tilbake fra India, og bli mottatt slik jeg ble mottatt, sier han rørt. Ikke bare av de som bor her i sentrum, men også gamle, trofaste kunder. Jeg liker å kalle dem venner. Mange har vært innom for å spørre om hvordan det har gått med faren min, og hvordan jeg har det. Noen står opp fra stolene sine når jeg dukker opp, og ønsker meg velkommen tilbake. Jeg måtte være ekstra forsiktig da jeg var i India slik at jeg ikke ble smittet av koronaviruset og ga det til faren min. Jeg tok flere PCR-tester. Jeg ble også testet da jeg forlot India, og det ble en ny test da jeg ankom Spania. Jeg satt også i karantene. Likevel var jeg sikker på at folk ville ta litt avstand siden de visste jeg kom fra India som er så hardt rammet av viruset. Der tok jeg helt feil!

ET ARBEIDSJERN: Det var Olha, kona til Onkar, som tok seg av bedriften da han måtte reise til India.

Han kan fortelle at han var glad for å se at ting hadde tatt seg opp hos Mr. Singh’s da han kom tilbake til Alfaz del Pi fra India.

Gjensynsglede i Alfaz

-Det skjer noe hele tiden nå! Ting er ikke like bra som de pleier å være i vanlige tider, men vi gjør det faktisk veldig bra. Første dag på jobb etter karantenen var det nesten tusen euro i kassen. Jeg kunne knapt tro det var sant. Det synes at skandinaver nå er tilbake i sine spanske hjem, og det er så hyggelig å se dem igjen. Mange av dem har jeg ikke sett på over et år.

Mens vi prater ringer telefonen til Onkar flere ganger. Han svarer på alle, men sier høflig fra at han sitter i et viktig møte og ringer tilbake senere.

-Har jeg fortalt dere at i går var jeg på den norske skolen med pizza? Jeg har vært der flere ganger i det siste. Det er like hyggelig hver gang. Jeg føler jeg har mange gode venner der oppe. Alle vil deg vel. Jeg regner med at det tar seg opp på campingene også litt om litt fremover. Jeg husker at på sommeren før krisen leverte vi mange ganger mellom 20 til 30 pizzaer på hver bestilling vi fikk fra en campingplass. Det var tider det. Men jeg tror vi er tilbake der om ikke så altfor lenge nå.

Forandringer på menyen

Han kan også fortelle at han har gjort noen forandringer på pizzamenyen, og at det vil komme flere. Akkurat nå er det stuffed crust pizza alle vil ha.

PIZZABAKEREN: Mr. Harry har lang erfaring på kjøkkenet og er mannen bak Mr. Singh’s gode pizza.

-Det startet vi med for ikke så lenge siden, og det tok helt av fra starten. Folk liker ost inni pizzakanten, og de er spesielt fornøyde med at vi leverer en liten skål med alioli for å ha på pizzaen. Vi er de eneste som gjør dette, men det har blitt så populært, dere skal se de andre følger etter. Alle våre pizzaer er laget med ingredienser som våre kunder foreslår. Kundene vet best hva de vil ha. Når vi lytter til dem, ja, da får de jo den beste pizzaen, avslutter inderen med et stort smil.