Iris Anita Feyling var pasient hos Albir Dental Studio da hun ble tilbudt stillingen, som hun aksepterte umiddelbart. Siden den gang har det gått i ett.

Iris Anita Feyling er en av klinikkens to assistenter, og en viktig person for Albir Dental Studio sine skandinaviske pasienter. Hun begynte å jobbe på klinikken i 2018.

-Tiden har gått veldig fort, jeg kan knapt tro det allerede har gått fire år, sier tjueåtteåringen som er født i Egersund, men oppvokst på Costa Blanca. Familien flyttet til Alfaz del Pi da Iris var bare to år, så hun føler seg like mye spansk som norsk, og snakker selvfølgelig begge språk flytende, i tillegg til engelsk.

NORSK ASSISTENT: Iris Anita Feyling er en av klinikkens to assistenter, og en viktig person for Albir Dental Studio sine skandinaviske pasienter.

En variert jobb

-Jeg har studert hjelpepleie og radiografi, og følte meg trygg på at jeg skulle greie jobben. Dessuten sa tannlegene at de ville sende meg på flere kurs og at jeg ville få grundig opplæring.

Hun følte seg hjemme på klinikken fra første stund. Kanskje ikke så rart med tanke på at hun hadde vært pasient der i flere år.

-Jeg var pasient hos tannlegen Romina og Ruben kjøpte klinikken av. Det var en trivelig og dyktig tannlege, og de nye eierne var ikke noe dårligere! Både Romina og Ruben er veldig greie å ha med å gjøre, og ikke minst er de veldig profesjonelle. Man skal lete lenge etter noen som går inn for jobben sin så mye som det de gjør. De er veldig nøye på alt, og går foran som et godt eksempel.

Jobben til Iris er variert. Hun organiserer alt som har med resepsjon å gjøre, og hjelper pasientene fra de kommer inn døren til de forlater klinikken.

STOLT: Iris er stolt over å jobbe ved en av Spanias mest moderne klinikker når det gjelder ny teknologi.

Har lært mye

-Jeg har lært utrolig mye på disse fire årene jeg har jobbet her, og i dag hjelper jeg også Romina og Ruben med alt under behandlingen. Men det er stadig noe nytt å lære, så jeg har alltid mye å gjøre på jobb. Det er også grunnen til at jeg trives så godt her. Det at jeg kan tilegne meg så mye ny kunnskap, mener jeg.

Hun er stolt over å jobbe ved en av Spanias mest moderne klinikker når det gjelder ny teknologi.

– Her på klinikken kan vi utføre mye som mange andre klinikker ikke har mulighet til å gjøre. Cerec-System tilbyr et hav av nye muligheter. Når det kom inn døren var vi alle ville av glede og spenning. Jeg husker godt da Romina, Ruben og jeg stod og analyserte hver eneste knapp på den maskinen en lang stund. Det var så mye å sette seg inn i, men nå går alt som smurt.

Mange gode erfaringer

Når hun blir spurt om det er noe spesielt hun husker fra de fire årene hun har jobbet på klinikken, rister hun på hodet.

-Det er så mange spesielle hendelser, for noen ganger får man inntrykk av at man forandrer folks liv. Men om dere vil høre noe morsomt, forleden dag stod vi og jobbet med en pasient. Plutselig ser vi at det faller ned klær på terrassen vår. En t-skjorte, en lue, et par sokker… Jeg gikk ut på terrassen, så opp og oppdaget en liten unge som hadde det ganske så gøy. Er ikke hver dag en ser det regner klær, smiler Iris.

https://www.facebook.com/albirdentalstudio