I tillegg til en rekke kosmetiske og estetiske behandlinger, tilbyr VIP Clinic i Albir et billigere og effektivt alternativ til tradisjonell fettsuging med banebrytende hidrolipolaser.

Splitter nye VIP Clinic har tiltrukket seg mye oppmerksomhet siden den åpnet sine dører for noen måneder siden. Bak bedriften står Dr. Jose Gonzalez, som DIN REPORTASJE møter for en samtale på kontoret hans. En tidligere kunde av magasinet anbefalte at vi kontaktet legen, som er et kjent fjes for mange i Alfaz el Pi, siden han i flere år jobbet som lege på byens offentlige legekontor.

-Det er hyggelig å møte dere, smiler legen blidt. Vår gode felles venn snakker veldig godt om magasinet, og selvfølgelig har jeg lyst til å bli med. Det er så mye spennende som skjer i livet mitt på det profesjonelle planet akkurat nå, det er bare flott å kunne dele det med andre.

Inspirert av bestemoren

José kan fortelle at han lenge gikk med planer om å åpne et senter for helse og estetisk medisin mens han jobbet som allmennlege, en jobb han trivdes med i alle år. Det å bli lege var en barnedrøm. Han var svært knyttet til bestemoren, og hun var grunnen til at han bestemte seg for at når tiden kom, skulle han studere medisin.

-Jeg var veldig glad i henne, og tenkte at om hun ble syk en dag, så kunne jeg gjøre henne frisk igjen. I en alder av 17 begynte jeg mine legestudier ved Universidad Autónoma de Santo Domingo. Samtidig som jeg studerte, jobbet jeg som støttelærer for lærere ved universitetet, og som legeassistent ved Autoridad Portuaria Dominicana.

Da han var ferdig med studiene, fullførte han et år med praksis som lege i Den dominikanske republikk. Her møtte den unge legen en lærer som fortalte ham om MIR-oppholdssystemet i Spania og arbeidsforholdene i dette landet.

Drømmen om Spania

-Jeg ble nesten målløs da jeg hørte om hvor gode forholdene var i Spania i forhold til der jeg kommer fra. Jeg bestemte meg for å reise til Madrid for å ta MIR, en eksamen som kreves av leger for å få tilgang til en stilling som spesialistlege under opplæring i det nasjonale helsesystemet i Spania.

Etter å ha bestått MIR-eksamenen, bestemte han seg for å studere ”Medicina Familiar y Comunitaria ”(allmennmedisin) ved Hospital de San Juan i Alicante. Studiet tok fire år.

-Jeg valgte å studere der på grunn av kvaliteten på opplæringen som ble gitt, og ikke minst fordi omgivelsene og klimaet minte meg om mitt hjemsted. Jeg elsker havet, solen, varmen. Etter endt studie fullførte jeg en mastergrad i klinisk medisin ved Universidad Camilo Jose Cela.

Da han var ferdig der, begynte legen å jobbe i det spanske helsevesenet, først på et legesenter i Elda, og senere i Benidorm. Dette var i 2016, og året da bestemoren ble alvorlig syk.

Forelsket seg i Albir

-Jeg reiste hjem umiddelbart, slik at jeg kunne være sammen med henne den siste tiden, og ikke minst gi henne lindrende behandling. Noe som er ulovlig i Den dominikanske republikk. Den personlige tilfredsstillelsen jeg fikk ved å hjelpe henne med å dø uten lidelse, i sin egen seng og i selskap med alle hennes slektninger, var overveldende. Det ga meg også en bekreftelse på at jeg hadde valgt riktig yrke.

Da han kom tilbake til Spania, ble han kjent med Alfaz del Pi, hvor han begynte å jobbe på det lokale legesenteret.

-Jeg likte Alfaz, men forelsket meg i Albir. Atmosfæren her er bare vidunderlig, takket være de vakre omgivelsene, havet og det flerkulturelle miljøet. Jeg tenkte at dette var den ideelle plassen for et prosjekt jeg hadde hatt i tankene i lang tid. Altså VIP Clinic. Jeg følte at tiden var inne for å ta et stort steg ut av komfortsonen og starte å jobbe for meg selv.

Det var ikke lett å takke nei til en god stilling med en god lønn, han hadde en familie å forsørge. Det ble likevel til at han trakk seg ut fra Valencias helsetjeneste. Det første han gjorde var å ta videreutdanning slik at han i fremtiden kunne behandle pasienter med hidrolipolaser, som fjerner lokalisert fett fra ulike områder av kroppen på en relativ enkel, rask og rimelig måte.

-Samtidig holdt jeg på med oppussingen av lokalene, hvor jeg selv var en del av arbeidsstokken. Jeg var helt utslitt på slutten, men det var strevet verdt. Jeg stortrives i min nye jobb, og er stolt av hva klinikken representerer. Vi får mange gode tilbakemeldinger fra pasienter, som skryter av vår profesjonelle holdning og kunnskap.

Egen klinikk

Klinikken tilbyr en rekke skjønnhetsbehandlinger som frisker opp huden og fjerner eller minsker rynker, i tillegg til hårtransplantasjon og fjerning av overflødig fett.

-Det som virkelig skiller oss fra andre estetiske klinikker er at vi kan tilby hydrolipolaser, opplyser legen. Det er snakk om ny og mer kroppsvennlig teknologi som brukes til å behandle fedme. Og det er den ideelle behandlingen for personer som har fett som ikke forsvinner helt med kosthold og trening. Behandlingen utføres i vår klinikk med lokalbedøvelse, og pasienten kan dra hjem samme dag som han eller hun tar behandlingen.

Behandling med hydrolipolaser går ut på at fettet løses opp med et ultramoderne verktøy som heter K-Laser Blue, deretter trekkes fettet ut med en liten kanyle.

Banebrytende teknologi

-Etterpå utfører vi en hudoppstramming for å redusere slapp hud. Siden det er en svært minimal invasiv prosedyre, kan pasientene gå tilbake til sine daglige aktiviteter neste dag, uten behov for å ta seg fri fra jobb. Vi kan utføre denne behandlingen på dobbelthake, armer, rygg, øvre del av magen, nedre del av magen, flanker, hofter, skritt og knær.

Resultatet av hydrolipolaserbehandling er umiddelbart synlig etter at prosedyren avsluttes. Etter en måned vil pasienten se omtrent 80 % av de endelige resultatene, og rundt to måneder senere de endelige resultatene.

-Man får ikke synlige arr, for de er minimale, siden kanylene vi bruker er veldig små. Videre gjør vi snittene i områder som ikke synes. Selve prosedyren er smertefri, siden vi bruker lokalbedøvelse. De første dagene kan være litt ubehagelige og pasientene kan oppleve noe ubehag når de gjør bevegelser. Derfor anbefaler vi at de hviler de første timene etter at behandlingen er utført.

Forskjell på vekt og fett

Mange tror at denne form for behandling er gunstig om man vil gå ned i vekt, noe legen ønsker å avklare.

-Det er viktig å huske på at fett og vekt ikke er det samme. Kroppsvekt bestemmes av flere stoffer (vann, fett, bein, muskler, etc.), så eliminering av overflødig lokalisert fett gir bare et lite vekttap. Hensikten med denne estetiske intervensjonen er ikke å behandle fedme. Etter mange års erfaring med behandling av fedme derimot, har jeg valgt å slå sammen hydrolipolaser med fedmebehandling på VIP Clinic. Dette lar oss, i tillegg til å eliminere lokalisert fett, eliminere generalisert fett og dermed forbedre vekttap og estetiske resultater.

Fjerner dobbelhake

Fordelene hydrolipolaser tilbyr i forhold til konvensjonell fettsuging er mange, meddeler legen.

-Først og fremst brukes lokalbedøvelse, akkurat den samme som tannleger bruker. I tillegg kan kunden dra hjem etter at behandlingen er utført. Det er også lavere risiko for blåmerker takket være laserens antikoagulerende effekt, mindre slapp hud og andre uregelmessigheter i huden.

Resultatet som oppnås, tilsvarer imidlertid samme resultat som kirurgisk liposkulptur. Siden det er en prosedyre utført i bestemte områder på kroppen, vil tiden behandlingen tar avhenge av antall områder som skal behandles.

-Behandling av dobbelthake, for eksempel, tar som regel kun én time. Om man skal fjerne fett fra øvre del av magen, nedre del av magen eller nedre del av ryggen med bilringer tar det rundt tre timer. Det er viktig å merke seg at etter hydrolipolaserbehandling er det nødvendig å komme tilbake til klinikken for etterbehandling, som blant annet går ut på drenerende massasjer, kavitasjon og radiofrekvens. Det er en del av behandlingen.

Gir bedre helse

Legen understreker at hydrolipolaserbehandling ikke bare handler om estetikk, men gir også i mange tilfeller en mye bedre helse.

-Et godt eksempel er en pasient som slet med både overvekt, hypertensjon, diabetes, søvnapné og korsryggsmerter på grunn av skiveprolaps. Han gikk ned 20 kilo på tre måneder, noe som førte til at han reduserte ryggsmertene i stor grad, søvnapneen forsvant og han ble kvitt mange av medisinene han tok til daglig.

Han legger til:

En annen effekt behandlingen har på mange av våre pasienter, er at de oppnår bedre selvtillit, fordi de føler seg langt mer komfortable i sin nye figur.

Helt siden VIP Clinic åpnet sine dører for første gang, har det vært stor pågang når det gjelder hydrolipolaserbehandling. Klinikken har flere spanske pasienter, men de fleste er utenlandske.

-Omtrent 75 % av pasientene våre er kvinner, resten er menn.  De er hovedsakelig mellom 35 til 55 år. På grunn av minimal invasivitet og gode resultater, er denne behandlingen veldig populær.

Intervjuet er over, og legen takker høflig for seg. Han titter på klokken, og smiler.

-Jeg har noen minutter til overs før jeg skal ønske min neste pasient velkommen. De skal jeg bruke til å leke litt med min nyføde sønn. Kona mi kom innom klinikken like før jeg skulle møte dere, og nå sitter hun på en kafé ikke langt unna og venter på meg. Hun er også lege, og spesialist innen anti-aldring, estetisk medisin og ernæring. Akkurat nå har hun barselpermisjon. Jeg er litt misunnelig på henne. Hadde det vært opp til meg, hadde jeg brukt hele dagen på å være sammen med min sønn. Men takket være at jeg nå driver min egen klinikk, kan jeg organisere tiden min slik at jeg får litt ekstra tid med ham om morgenen, og om ettermiddagen. Det er en gave for meg.

+34 604 442 0940

info@vipclinic.es

Avenida del Albir 155, 03581 Alfaz del Pi, Alicante. 

https://vipclinic.es/