I går var Din Reportasje på Alfaz del Sol og lagde planer for musikken som Ruben Mandelid står for på festen vi arrangerer på restauranten Sol y Luna fredag kveld til inntekt for det spanske fotballaget som skal til Norway Cup.

Man skal ikke se bort fra at Ruben Mandelid vil erobre den internasjonale musikkverden en dag med sine fengende låter. Maken til musikalsk talent skal man lete lenge etter. Stemningen var til å ta og føle på da han spilte for oss på Sol y Luna. Flere sang med. Det var bare helt magisk.

GUNN OG RUBENGJENGEN

Den unge musikeren, som du kanskje kjenner fra en særledes emosjonell reportasje på TV2 (http://www.tv2.no/a/6954817/), har en helt spesiell bakgrunn. Etter å ha blitt mishandlet i mange år, rømte han som fjortenåring hjemmefra. Han hadde kommet inn i en ond sirkel hvor han på skolen var umulig å ha med å gjøre, og hvor han ble straffet for det hjemme. Han ble plassert på en institusjon. Musikken ble redningen som fikk han på rett kjøl. Den gjorde at han fant seg selv, han ble rolig og livet fikk plutselig en mening.

-Da jeg som fjortenåring fikk en gitar i hendene for første gang i musikktimen på ungdomskolen var det en fantastisk følelse, smiler han. Jeg oppdaget at musikk gikk mye lettere for meg enn for de andre. For første gang følte jeg meg trygg. Musikken ble det verktøyet jeg trengte for å redde meg selv. I dag bruker jeg musikk til å hjelpe barn og ungdom som har vært gjennom det samme som meg.

SITTER SPILLER

På fredag vil han starte sin opptreden med Per Sivle sin «Den Fyrste Song», og han vil også komme med noen andre kjente låter som «Imagine» fra John Lennon og «The Piano Man» av Billy Joel. Han vil også, selvfølgelig, skjemme bort publikum med flere av sine egne sanger.

-Jeg ser frem til en koselig aften med god mat og sang, sier det unge talentet oppriktig. Jeg er veldig glad i allsang, og setter pris på når publikum synger med. Jeg ønsker at alle som er med på festen skal være i fokus, og jeg vil gjerne ha en dialog med gjestene. Jeg vil fortelle litt om min bakgrunn, hvorfor jeg skrev de forskjellige sangene og jeg mottar gjerne spørsmål. Det pleier det å bli veldig god stemning av.

Han synes det er kjekt å stille opp for fotballguttene.

-For å være helt ærlig, så har jeg egentlig ikke kapasitet til å gjøre noe ekstra disse dagene. Jeg har så mye å gjøre, det er mange arrangement jeg skal være med på utover. Men det er viktig og ikke minst hyggelig å kunne bidra med noe, avslutter han.

Star og synger

Vi minner om at begivenheten finner sted på restauranten Sol y Luna på Alfaz del Sol, fredag 29. april, klokken 18:00. Det vil bli solgt inngangsbilletter til 15€ ved inngangen. Alle barn kommer inn gratis. Man kan også kjøpe billetter på forhånd på servicekontoret på Alfaz del Sol og hos Servicios de Mountevert S.L i Albir. All mat og underholdning er gratis, man betaler bare for det man vil drikke. Det vil bli solgt lodd til en euro. Vi har fått verdens beste premier verdt mange tusen kroner fra forskjellige bedrifter i området. Vi tilbyr til og med et ekte flamencoshow med profesjonelle dansere! Alle pengene som kommer inn, vil gå til det spanske fotballaget.

Velkommen!