Bare et par år har gått siden den kjente kokken Thomás Arribas åpnet Punto de Sal Gastro&Beach i Benidorm. Restauranten har allerede blitt en av byens mest populære.

Klokken er fire på ettermiddagen når Din Reportasje møter opp på Punto de Sal i Benidorm. Sjefen selv står ved inngangen og lar blikket vandre over bordene utenfor, som har en flott utsikt til havet.

-Bare sett dere ned, sier han alvorlig. Jeg er straks tilbake. Det er så mye som skjer her akkurat nå, og et av mine selskaper arrangerer et bryllup i Barcelona i dag. På grunn av protestene i gatene, er det vanskelig å komme seg frem til stedet hvor feiringen befinner seg.

KJENT CHEF: Thomás Arribas er en aktiv forretningsmann og en av Spanias beste kokker. I Benidorm finner man en av hans mange restauranter, Punto de Sal.

Telefonen hans ringer. Med en bestemt stemme sier han: ”Det må fikses – med én gang! Ring meg tilbake når det er ordnet, ikke før”. Så går han inn i restauranten, hvor han snakker med en av kelnerne, før han kommer ut igjen.

-Jeg har dessverre ikke så mye tid. Noen skal feire bursdag her på restauranten i kveld, og det er ikke hvem som helst. Jeg liker å være her når noe slikt skjer, for å passe på at absolutt alt blir perfekt.

Han setter seg ned ved bordet, og plutselig kommer smilet frem. Han rister på hodet og beklager seg.

FERKE RÅVARER: Restauranten bruker bare de beste ferskvarene, som kommer fra det lokale markedet i Denia. Frukt og grønnsaker blir hentet inn fra egen hage.

-Jeg har ikke spurt om dere er sultne? Bare en kaffe? Sikker på det? Javel, kaffe skal bli. Hvordan går det ellers? Har jeg fortalt dere hvor mange nordmenn som har vært innom her siden dere publiserte reportasjen om oss? Jeg synes det er veldig morsomt. Det er tydelig at de kjenner meg igjen fra bildene i magasinet, noen har det til og med i hendene når de kommer for første gang. En ting kan jeg si, og det er at jeg elsker mine skandinaviske kunder. Det er en fryd å ha dem på besøk. Mer siviliserte mennesker skal man lete lenge etter.

Telefonen ringer på nytt. Thomás ser lettet ut. Han legger på, ser på telefonen en stund, tenker seg om, og slår et nummer. Samtalen tar bare noen få minutter.

-Beklager, men nå kan jeg slappe av litt. Problemet i Barcelona er løst. Det å arrangere bryllup krever veldig mye. Ingenting kan gå galt. Vi har arrangert over 100 bryllup så langt i år. Mange av dem her på Costa Blanca. Vi legger alt til rette, og tar oss selvfølgelig av maten, smiler han.

MODERNE: Punto de Sal følger dagens trender både på mat og dekorasjon.

Han kan fortelle at han har hatt en travel sommer, som han har brukt til å reise Europa rundt i jakten på inspirasjon og nye trender i den kulinariske industrien.

-Som kokk slutter man aldri å lære, og det er det som gjør at jeg ennå holder koken. Jeg liker å holde meg oppdatert på alt nytt, og kan jeg være den første til å presentere noe ”equisito” (utsøkt) er jeg fornøyd. Det er viktig å kunne overraske gjestene, finne på nye retter. Og det er like viktig å være oppdatert når det gjelder vin. Her på Punto de Sal har vi de aller beste spanske merkene. Det er mye å velge mellom.

DEN BESTE SKINKEN: Kokken elsker å servere det beste av det beste til sine kunder, og skinken er selvfølgelig av første klasse.

Skal man tro kjendiskokken, er det noe nordmenn liker, så er det å studere vinkartet nøye.

-Dette synes jeg alltid er veldig positivt tegn, for det sier litt om at gjestene er interessert i god vin. Og de liker å spørre, og ser gjerne at jeg velger den vinen jeg synes er den rette for hvert måltid. Når det gjelder maten liker de også å studere menyen nøye, men velger som regel fisk eller kjøtt. Men her også liker de at jeg kommer med anbefalinger. Når måltidet er over viser de så mye takknemmelighet det er nesten til å bli rørt av. Det er slike kunder som gjør det verdt å jobbe så hardt som jeg gjør.

FLOTT UTSIKT: Man kan også sitte ute og spise på Punto de Sal, som i tillegg har en chill-out seksjon med utsikt til havet.

Telefonen ringer på nytt. Thomás ser på klokken. Han tenker seg om en stund og svarer. Det er en av hans restauranter i Denia som trenger mer provisjon før kvelden kommer.

-Det var hyggelig å møtes igjen, sier han. Nå må jeg dra og ordne noe i forbindelse med min neste reise til Japan. Det gleder jeg meg til. Lærer alltid noe nytt derfra. Dere får komme tilbake og spise lunsj en dag. Eller kom til Denia! Dere er hjertelig velkommen.