Sammen med sin gode venn Barry kjører Stig-Åke Pedersen fra Finnmark Norge og Europa rundt med flyttelass, og synes selv han har det som plommen i egget.

Din Reportasje møter Pedersen på en parkering i Alfaz del Pi, hvor han trygt kan parkere flyttebilen. Veien går videre til en kafé på hjørnet. Hunden Barry blir selvfølgelig med. Han har vært Pedersen sin trofaste kompanjong siden han ble adoptert av flyttemannen for et par år siden.

Pedersen kan fortelle at han har jobbet hardt hele livet. Som 14 åring begynte han å jobbe på fiskebåt, senere kjøpte han egen båt som han drev fiske med i Nord-Norge. Men han har også vært maskinfører og førstestyremann på jobb i Nordsjøen.

Men for et par år siden begynte han å tenke på at han ville starte med noe helt nytt. Han elsket å kjøre bil og være på veien, hadde hjulpet venner og bekjente flere ganger med flytting og hadde en god idé om hva som skulle til for å tiltrekke seg kunder og gjøre dem fornøyde.

Stig-Åke Pedersen elsker å være på veien og stortrives i jobben som flyttemann.

-Jeg tenkte på saken i lang tid før jeg endelig satte i gang med Rimelig Flyttehjelp og Transport, som Facebooksiden heter, og Pedersen Flyttetransport, som firmaet heter. Jeg hadde det helt klart at en god service skulle være i fokus. Det som er viktigst i denne bransjen, i hvert fall for meg, er aldri å glemme at det ofte er folks kjæreste eiendeler jeg transporterer. Jeg må vise dem med mitt arbeide at jeg tar hånd om ting de er glad i på en god og trygg måte.

Han begynte først med å ta lokaloppdrag, og fikk raskt kunder. Da startet han sakte men sikkert å utvide sine servicer til resten av Norge. Første tur til Oslo var 29. januar 2018.

-Nå har det blitt en fulltidsjobb som tar all min oppmerksomhet syv dager i uken. Det er ikke en jobb man blir rik av, men jeg klager ikke. Man opplever alltid noe nytt og møter på så mange hyggelige mennesker. Dessuten har jeg godt selskap av Barry, og noen ganger blir kjæresten også med.

Noen ganger blir også kjæresten med på tur, noe både Stig-Åke og Barry synes er hyggelig.

I 2018 hadde han rundt 100 oppdrag som han fikk utført uten unntak takket være en god samarbeidspartner i Norge. I desember 2018 bestemte han seg for å utvide sine servicer til andre europeiske land, og så langt har han gjennomført to turer fra Norge til Spania.

-Det første jeg gjorde var å finne en god samarbeidspartner som jeg kunne stole på, og som allerede var på det europeiske markedet og visste hva han holdt på med. Jeg tok kontakt med Hallvard Høydahl i Europeisk Flytte Transport AS i Østfold. Han viste meg alt jeg trengte å vite om tollklarering og har ellers gitt meg mange gode tips som har hjulpet meg på veien.

Med stor varebil og tilhenger får Stig-Åke med seg mange kolli.

Pedersen har allerede mange gode minner fra situasjoner som har oppstått på jobb. Spesielt godt husker han siste turen til Spania, da kjæresten ble med hele turen fra Norge til Spania og tilbake.

-Det hadde vært en flott og spennende kjøretur til Spania, og vi var litt slitne da vi kom frem. Jeg skulle levere noen møbler til et eldre ektepar. Oppdraget endte med kaffe og vafler og en veldig hyggelig prat i stuen deres. Slikt setter jeg veldig stor pris på, selv om det overhodet ikke er nødvendig.

Barry begynner å bli utålmodig og hopper opp i fanget til Pedersen som gløtter på klokken.

-Det er på tide å dra videre, sier han. Jeg skal være i Torrevieja om tre timer, og ønsker ikke å komme sent. Og Barry må spise litt før vi setter oss i bilen. Er det noe mer dere trenger, så bare ring. Jeg er som regel å få tak i på telefonen.