Kenth Yngve Markussen drømte om å flytte til London men havnet på Costa Blanca, hvor han bor litt på utsiden av Torrevieja. Her nyter han livet med sine firbeinte venner.

Jeg er født og oppvokst i Kristiansand, nærmere bestemt i Vågsbygd. I barndommen og ungdommen tilbrakte jeg alltid mye tid i skog og mark, og på fotballbanen som var i nabolaget. Har alltid hatt husdyr som katt eller hund, men i voksen alder er det mest hund jeg har hatt. Har for tiden to hunder jeg bor med. De er fra gata i Spania og har vært med meg i fire år nå. Er også glad i sportsfiske men blir ikke så mye av det her på Costa Blanca.

I Norge jobbet jeg mest innenfor salg og kundebehandling, alt fra støvsugere til biler og båter. Jeg har et problem i livet og det er at jeg ikke helt klarer det vanlige 9 til 16 livet. Har også prøvd meg på litt spill som poker og langoddsen. Gikk for så vidt greit det, men det var for ustabilt og tidkrevende.

Siste tiden i Norge gikk jeg med planer om å starte med salg av e-sigaretter. Det er også derfor jeg havnet i utlandet. Planen var å flytte til London, men prisnivået der ble for høyt for meg. Bare det å leie seg en plass å bo koster jo en liten formue der. Da ble det til å se mot Spania. Havnet i Torrevieja i første omgang på grunn av prisnivået. Det var i mai 2013.

Jeg bestemte meg for å reise hit av flere grunner. Med tanke på mine planer om e-sigaretter så følte jeg Spania var et bra valg. Det å flytte til Costa Blanca har vært et kjempevalg, men ikke på grunn av e-sigaretter, som jeg har valgt å legge på hylla. Jeg elsker det fantastiske klimaet her nede, og det rolige tempoet i hverdagen. Jeg fant også ut at det var så mye man kunne finne på her. Å kjede seg var umulig. Utelivet var også greit. Om man ville ut hele natten, som egentlig ikke passer meg, så kunne man det. Jeg er mer av den typen som liker å sitte på en kafé med en god kopp kaffe, en liten øl eller noe tapas. Og vil jeg spise ute er det mange gode tilbud til en rimelig penge. Og det er det jeg ønsker, å kunne gå ut og kose meg med en matbit når jeg måtte ønske det uten at det koster skjorta.

Jeg valgte etter hvert å lære meg alt jeg kunne om boligmarkedet. Det er en spennende verden, som jeg i dag jobber med. Det er spesielt utleiemarkedet jeg driver med, i tillegg til bilutleie. Dette passer meg veldig godt, for jeg kan ta egne bestemmelser å jobbe etter egen rytme.

Jeg har bosatt meg litt på utsiden av Torrevieja ved Embalse de la Pedrera, som ligger cirka 20-25 minutter med bil fra Orihuela by. Flott plass med et nydelig vann og flotte turmuligheter med hundene. Her kan jeg også gå med hundene på sommeren slik at de kan kjøle seg av i vannet. Noe som ikke er så lett om man bor mer sentralt. Å ha med seg hunder på stranden på sommeren er ikke alltid like populært. Baksiden er kanskje at det blir litt øde og lite sosialt liv, men skal jeg være ærlig trives jeg godt med å bo slik. For hverdagen min og hundene så er det perfekt.

Det er mange turister i området. Når det gjelder dette merker jeg stor forskjell på nå og da jeg kom hit første gangen. Da tok det noen uker før jeg så noe særlig nordisk turisme. Da pleide de å komme i juni måned, men nå i dag så ser og hører jeg skandinaver hele tiden overalt. Til og med nå i disse koronatider.

På sommerstid er det for min del litt i overkant mye folk, men det er ikke noe problem å stikke seg vekk fra det. Jeg har ikke noen definerte favorittplasser, men trives bra i Torrevieja og da spesielt på strandpromenaden som jeg er mye på. En tapas, en kaffe eller øl i sola på dagen, se på livet som flyr forbi i forskjellig tempo på sommeren. For meg er dette det gode liv. Jeg mener det å ha en jobb jeg trives med og der jeg har både friheten og inntekten jeg trenger for å leve helt greit uten for mye jag.

En typisk ukedag for meg starter rundt klokken åtte på morgenen når jeg står opp. Noen ganger sover jeg litt lenger, kommer litt an på hva jeg har på agendaen. Jeg har visninger en til syv dager i uken, og leverer biler i samme intervall. Det er uker hvor alt på det profesjonelle planet er veldig rolig. Da benytter jeg tiden til å kose meg hjemme eller jeg tar en tur ut og hygger meg i godt selskap med mine venner. Jeg er lite ute og fester, er mer glad i livet på dagtid, en tur eller to på stranden, tur med hundene, og masse tid på strandpromenaden.

Det gode liv på Costa Blanca byr på lite problemer. Det verste som kan skje meg er at en av hundene stikker av eller at ting går feil i jobbsammenheng. Det beste er når uka har gått bra uten for mye stress og jeg har tid til å sette meg ned å se på fotballen som det blir mye av nå for tiden med Ødegaard i Spania! Noen ganger ser jeg på fotball på TV hjemme, andre ganger ute.

Siden jeg har bosatt meg litt på utsiden av Torrevieja på en øde plass og snakker veldig lite spansk, omgås jeg ikke så mange spanjoler. Men noen ganger treffer jeg spanjoler gjennom jobben, og de pleier å være veldig hyggelige.

Jeg har planer om bli boende her sør på Costa Blanca i lang tid fremover. Jeg håper at jeg kan vokse på det profesjonelle planet uten å jobbe altfor hardt. Jeg lever ikke for å jobbe, men jobber for å leve og prøver å finne min balanse der. Tror Spania og Costa Blanca passer meg ypperlig på dette planet. Men jeg har planer om å bli bedre i spansk. Har tenkt å gjøre noe med det allerede nå i 2021.

Jeg savner ikke Norge i noen stor grad. Har faktisk ikke vært i hjemlandet på 6 år. Jeg vurderer en tur til sommeren. Familien har besøkt meg i Spania noen ganger, så kanskje på tide at jeg tar meg en tur til Norge. Det er ikke så mye jeg savner i Norge annet en familie, og ikke minst turene på fjellet. Jeg hadde nok savnet Spania mye mer om jeg hadde flyttet tilbake til Norge. Om jeg noen gang kommer til å dra tilbake til Norge for å bo der er usikkert. Men jeg drømmer om å kjøpe meg en hytte der en dag. En hytte på fjellet i Norge en plass som jeg kan bruke to til tre måneder hver sommer når jeg synes varmen er litt plagsom i Spania, hadde vært ypperlig.