Andres Felipe Otalora Sanchez har jobbet i flere forskjellige byer og land, men aldri har han trivdes så godt som han gjør på Casa Teo, hvor han har funnet drømmejobben.

1

Den unge mannen ble født i Bogota, Columbia, men som ung gutt flyttet han til Nederland sammen med moren og hennes mann. Etter et nytt opphold i Colombia, kom han omsider til Spania, hvor han siden den gang har bodd i Barcelona, Torrevieja og Benidorm.

-Første stopp ble Barcelona, sier han da Din Reportasje møter han på Casa Teo, en time før han begynner sitt skift.

-Jeg hadde studert Hotell- og reiselivsfag, og fikk meg jobb på en restaurant. Jeg elsket byen, men jobbforholdene var ikke de beste. Det ble til at jeg etter hvert dro videre, denne gangen til Benidorm. Jeg tror det var skjebnen som tok meg dit, for der møtte jeg mitt livs store kjærlighet, som er Lauren, moren til min lille sønn. Jeg jobbet på en restaurant der, og Lauren kom inn for å spise. Jeg passet på at hun fikk litt ekstra god behandling, og det tok ikke lang tid før vi ble et par. Det var det du kan kalle kjærlighet ved første blikk!

Da han så at Casa Teo skulle åpne for litt over et år siden, og trengte folk, nølte han ikke med å sende inn en søknad.

2

-Jeg husker at jeg hadde en god følelse når det gjaldt denne restauranten, det var tydelig at eierne hadde satt opp et godt og solid konsept, og med Teo fant jeg tonen med én gang. Men jeg hadde en måneds oppsigelseskontrakt hos min daværende arbeidsgiver, og Teo trengte folk umiddelbart og kunne ikke vente så lenge.

Men så gikk det noen måneder og Teo trengte en kelner til, og denne gangen ble Andres ansatt.

t and C

-Jeg kan ikke fått sagt hvor takknemlig jeg er for denne jobben. Jeg jobbet mange timer i strekk på den andre restauranten og hadde sjelden fri, og lønnen var heller ikke noe å skryte av, men det verste var at jeg knapt så familien min, som er det aller viktigste. Her på Casa Teo føler jeg meg verdsatt og respektert, forholdene er veldig gode og både Teo og samboeren hans Cuca, som er medeier i restauranten, er noen fantastiske mennesker.  Jeg liker også veldig godt klientellet, som er veldig internasjonalt. Her får jeg møte mange spennende mennesker og praktisert mine språk. Jeg har ikke lært meg norsk ennå, men jeg har lært en del gloser fra våre norske gjester.

cover

Han er spesielt stolt over å kunne si at han jobber på en restaurant hvor de serverer ordentlig spansk mat.

mat

-Mer spansk enn Casa Teo blir det ikke. Teo er som mange andre som kommer fra Andalucia; han elsker å skjemme bort folk med god mat! Han er en sjenerøs mann. Her får man tapas på huset når man bestiller noe å drikke. Slikt liker jeg. Men Teo gir noen ganger så store porsjoner at vi kelnerne bare rister på hodet, men slik er Teo. Jeg bare elsker å jobbe for ham, for han er så glad i mennesker, og han er flink til å vise det.

Før vi avslutter intervjuet, spør vi mesterkelneren om hva er hans favorittretter på Casa Teo.

-Når det kommer til sjømat, er jo Casa Teo unik. Men jeg liker best kjøtt, og entrecoten er min favoritt, og nå på sommeren er det gaspacho jeg pleier å ta som forrett. Men jeg er også veldig glad i paella med kjøtt og grønnsaker. Tapas spiser jeg også ofte, og her på Casa Teo er jeg mest glad i ensaladilla rusa, tortilla og skinke. Til dessert, er jeg glad i ostekaken vår. Skal jeg bestille en drink etter middagen blir det en Bulldog, som er en gin tonic, sier han med et stort smil.

VISITTKORT - copia