Snart smeller startskuddet for den årlige vippekrigen «Lash Wars». Søstrene Tonje Fjeldberg Elshaug og Marte Fjeldberg fra Hitra kjemper om tittelen som verdens beste vippeartist.

Konkurransen finner sted i slutten av juni på en av USAs største skjønnhetsmesser. Den holdes for tredje år på rad og forventningene er store.  I fjor var det hele 65. 000 besøkende, og i år ventes det enda flere.

MARTE OG TONJE

Det konkurreres i tre kategorier: ‘Classic’ hvor man setter på én kunstvipp per naturvipp, ‘Volum’ hvor man setter på to eller flere kunstvipper per naturvipp, og ‘Fantasy’ hvor det er fritt frem i for hva man legger på vippene. Tonje Fjeldberg Elshaug er med i den første kategorien og søsteren Marte Fjeldberg i ‘Volum’ kategorien.

Det hele begynte da Fjeldberg Elshaug ble kontaktet av Heather Hughes, som er Director of International Business for NovaLash. Hun fortalte at begge søstrene hadde blitt tatt ut og fått sponsorship for å delta i «Lash Wars».

-Hun var min mentor da jeg utdannet meg som «Advanced Trainer», uttaler Fjeldberg Elshaug. Hun betyr mye for meg og har stått ved min side og støttet meg gjennom alle år i NovaLash familien.

LEGGER BRYN TETT OK

Vippeartisten forteller at å bli tatt ut til VM er en drøm som har blitt til virkelighet.

-Jeg har jobbet hardt for å nå dette målet. Når jeg går inn for noe er det med hele meg. Ønsker ikke å være middels god når jeg starter med noe nytt, og jeg gasser på med full energi. Jeg har klare retninger på hvor jeg vil gå.

Hun har vært med i NovaLash nesten helt fra begynnelsen.

PLAKAT LAS VEGAS

-NovaLash startet i 2004/2005. Jeg tok mitt første kurs i vippeforlengelse allerede i februar 2006. Siden da har jeg lagt vipper i gjennomsnitt 3 timer hver dag i 10 år, så jeg er godt forberedt til konkurransen.

Hun synes det er ekstra stas at lillesøsteren også skal delta i mesterskapet.

-Jeg er så utrolig stolt av henne på alle måter! Hun er i dag både medeier og daglig leder ved det første Glimt-firmaet (Glimt Bli Ny Studio i Trondheim) som jeg startet. Vi har samme genene tydeligvis, for vi er like sta og målbevisste begge to.

Marte synes det er spennende å vite at arbeidet hennes har blitt lagt merke til i så høy grad.

MARTENOVA

-Dette er stort for meg og jeg er veldig takknemlig for å få denne muligheten. Så langt jeg vet, er det ikke noen andre europeere som deltar. Dette betyr mye for meg som jobber daglig med NovaLash og vippeforlengelse. Jeg har trenertittel for Norge, og jeg har mange ansatte på Glimt Bli Ny Studio som jeg trener opp. Det å bli kvalifisert til et verdensmesterskap gir selvtillit, og sannelig skal jeg vise dem!

Hun kan fortelle at det ligger mye arbeid og trening i å bli en god vippeteknikker.

-De som starter i denne jobben og tar kurs blir forbauset over hvor vanskelig det egentlig er. Det ser så lett ut før man prøver selv. Det tar gjennomsnittlig 1-2 år før man har det i fingrene. Jeg selv har drevet innen faget i 9 år og har jobbet daglig med vipper.

Venninnen Nette Bådal og hennes datter Elise Skare Bådal skal være med og heie på søstrene i Las Vegas.

NETTE

-Det er utrolig inspirerende og imponerende at Tonje og Marte har blitt tatt ut til å delta som de to eneste fra Europa, påpeker Bådal. Å få følge dem i denne begivenheten er fantastisk. Man må ta av seg hatten for talentet og stå-på-viljen til disse to damene. De er begge en inspirasjon for alle som vil noe. Å komme fra «lille» Norge og markere seg slik, sier alt om talentet de har. Vi gleder oss til å heie dem frem.

-Det er så koselig at de kommer og støtter oss, det betyr utrolig mye, stråler Fjeldberg Elshaug. Det varmer langt inne i hjertet å få så mange lykkehilsninger fra venner og bekjente både i Norge og i Spania.

Selve konkurransen starter ikke før 24. juni, men forretningsdamen er allerede i Las Vegas slik at hun får øvd ordentlig og samtidig nytt livet i showbyen.

TONJE I VEGAS

-Det er ikke første gang jeg er i Las Vegas og jeg elsker å være her, sier hun. Dessuten er vi så heldige å få bo på luksushotellet Wynn Las Vegas. Hele NovaLash familien kommer til å samles her.

Trønderjenta synes det er en prestisje å jobbe for NovaLash, som er kjent for å tilby den aller beste kvaliteten.

-Jeg jobber kun med kvalitet, sier hun bestemt. Man kjører ikke Lada hvis man kan kjøre Ferrari. Og NovaLash utvikler seg hele tiden med hensyn til teknologi og nye produkter. For ikke å nevne all den støtten jeg mottar. Vi representerer et flott nettverk av kolleger som befinner seg rundt omkring i verden og som støtter hverandre.

Selv om hun synes at det å bli tatt ut er en stor seier i seg selv, innrømmer forretningskvinnen at hun deltar i verdensmesterskapet for å vinne.

-Jeg går alltid inn for å vinne, det er noe som ligger mentalt i hodet mitt. Må bare få ‘hvorforet’ mitt på plass først, så har jeg alt klart.

1. LAS VEGAS

Hun drar på smilebåndet når hun blir spurt om premiene.

-Jeg vet at man kan vinne store premier og penger og markedsføring, men skal jeg være helt ærlig har jeg ikke hatt tid til å sette meg inn i akkurat hva det er.  For min egen del er det å kunne utvikle meg videre og det å få bli med i konkurransen den største premien.

Marte er enig med søsteren at det er en ære å delta, men hun er også ute etter verdensmestertittelen.

-Det er jo målet. Jeg liker å utfordre meg selv, og gå ut av komfortsonen. Jeg jobber best under press, da får jeg bare ‘gøttse’ på. Skal iallfall sørge for å gjøre mitt beste og sette Norge på kartet!

Heather Hughes headshot

NovaLash direktøren Heather Hughes har stor tro på søstrene fra Hitra.

Både Tonje og Marte representerer NovaLash på den internasjonale arenaen. De har jobbet med oss i mange år og vi er stolte av å ha dem med på vårt team. De har begge et eksepsjonelt talent når det gjelder vipper. Selv om de har sterke konkurrenter — blant andre NovaLash Artist of the Year Maribeth Melton – har de har gode vinnersjanser.

Lik facebooksiden vår, www.facebook.com/din.reportasje,   og motta alle våre reporatsjer idet vi legger dem ut.