Da Oddny Skjold Tronstad og familien bestemte seg for å ta et år i Spania, ante de lite om at dette oppholdet skulle forandre deres liv for alltid.

Oddny og familien hadde lenge snakket om å bo en periode Spania, og i 2008 tok de endelig steget. Før det hadde forretningskvinnen eid og drevet to Intersport-butikker i 14 år.

12

-Tanken på et friår i Quesada fristet mye. Barna kunne gå på Den norske skolen i Rojales, og jeg kunne bruke året til å lese, ta forskjellige kurs, stelle i hagen, spille golf og bare nyte livet. Men da det året var over var vi alle blitt så hektet på Spania og orket ikke tanken på å reise tilbake til regnet i Bergen.

Familien bestemte seg for å bli, men da ville Oddny finne noe interessant å fylle dagene med.

— Jeg sa til min mann at jeg måtte finne på noe å gjøre, for jeg var lei av å være en «hjemmeværende luksushusfrue» og at jeg hadde fått nok av å spille golf og ta kurs om absolutt alt jeg kom over.

En dag kom Anna  — som i dag jobber hos Costa Blanca Bolig — innom og spurte om Oddny kjente noen som snakket norsk og som ville selge hus. Den gang jobbet Anna hos en annen megler, og det var gjennom denne megleren Oddny og familien leide hus, og Anna var deres kontaktperson.

9

-Jeg så muligheten med en gang, og sa at personen de var på utkikk etter var meg! Mitt ordtak har alltid vært, tør du lukke en dør, åpner det seg alltid flere nye. Så jeg hoppet rett ut i det.

Oddny jobbet hos eiendomsmegleren i et år, og det var mer enn nok, for hun likte ikke hvordan ting ble gjort.

-Det ble bare helt feil for meg, kundebehandlingen var ikke i nærheten av det vi nordmenn er vant til, og jeg var ikke villig til å følge deres måte å behandle kunder på. Så tenkte jeg at det er bare én måte å få det som jeg vil på, og det er å starte for meg selv.

Det var mye som skulle på plass, og helt fra i begynnelsen fikk hun god hjelp av sin mann.

2 - copia

-Han måtte gå på tur med meg tidlig og sent, helg og hverdag i alle gater i Quesada for å finne hus som var til salgs. Så var det å ringe eller banke på og spørre om vi kunne få selge huset. Jeg glemmer aldri de første visningene. Jeg ville ikke gjøre noen feil og kjørte ruten kvelden før hver visning, for å være sikker på at jeg fant husene. Dette skulle være topp service og ikke noe tull. Etter som vi fikk ord på oss for å selge mye, kom det etter hvert mange hus inn og vi trengte ikke å løpe gatelangs.

Nylig flyttet Costa Blanca Bolig inn i helt nye lokaler i hovedgaten i Quesada.

– Vi var i en bakgate her i Quesada noen år, og jeg kjente på at jeg ville frem i lyset og i hovedgaten. Vi fant et gammelt hus vi renoverte og sitter nå med kontor her. Vi kjempetrives og det har uten tvil vært en god investering. Aldri har forretningen gått så smidig som nå.

 ”Det er utrolig spennende å se at kundene Costa Blanca Bolig har klart å finne hus til, blomstrer og trives så godt her nede”

Hun tror grunnen til at stadig flere kunder velger Costa Blanca Bolig er tre viktige ord: tydelighet, trygghet og ærlighet.

-Dette snakker vi mye om på møtene våre, hvor viktig det er å være ærlig og tydelig for at kunden skal føle seg trygg. Trygghet er noe av det første vi må selge inn, og når først kunden er trygg på at vi kommer til å gjøre det aller beste for ham, kan vi tenke produkt. Vi er med kunden hele veien og hjelper til med absolutt alt rundt kjøpet.

Men for Oddny er det like viktig å være der for kunden også etter kjøpet, da det er mye som skal på plass.

8

-Ofte er det faktisk viktigere enn noe annet, sier hun. Kjøperne kommer til et helt nytt land, og de klarer ikke å orientere seg i jungelen av tilbud fra første dag. Vi kan finne sikre kanaler når det gjelder internett, tv, alarm, leie eller kjøp av bil, advokathjelp og mye annet. Mange av kjøperne ønsker å leie ut husene sine, og der kan vi også hjelpe. Noen vil pusse opp, men kan ikke være her hele tiden. Da kan vi være deres øyne her nede, og sjekke utbyggingen og sende bilder av fremdriften.

3

Nå ser Oddny frem til å trekke seg litt tilbake, og har overlatt roret til sin datter Kine Tronstad. Med unntak av tre år da hun studerte i Norge, har Kine bodd på Costa Blanca siden 2008.

-Fra 2013 til 2016 var jeg i Bergen for å studere eiendomsmegling på BI, opplyser 25-åringen. Det lå jo i kortene at jeg skulle komme tilbake og jobbe i Costa Blanca Bolig. Da jeg var på mitt andre år i studiene snakket moren min om at hun ønsket å trappe ned, så da var det et enkelt valg.

4

Hun føler at hun er godt forberedt til å seile skuta fremover, for hun har hatt en god lærermester.

-Moren min har så mange gode sider, og hun er veldig dyktig på det hun gjør. Det er ikke uten grunn at hun har opparbeidet seg så mange gode kunder og samarbeidspartnere. Jeg har selvfølgelig lært mye av henne. Det viktigste hun har lært meg er å bygge tillit. Først og fremst til kundene våre, men også til ansatte og samarbeidspartnere. Slik oppretter man forhold som varer lenge, og det er gull verdt for oss. Tillit kommer jo av ærlighet og det er noe min mor har gjentatt siden den dagen jeg startet her; ”Vi kommer så langt med ærlighet.”

Kine VISITTKORT